Ναταλία Γερμανού καλά έκανες! Βγάλτα όλα

Η φωτογράφηση με το μπικίνι,το ρετούς και το τρολάρισμα.
Ναταλία Γερμανού καλά έκανες! Βγάλτα όλα



Τις προ-κρίσης  εποχές, τότε που είχαμε πολύ ελεύθερο χρόνο και αγνοούσαμε τα πραγματικά προβλήματα, το βασικό θέμα στις συζητήσεις του καναπέ ή στα πάνελ των εκπομπών ήταν ποιος χώρισε, ποιος κεράτωσε, τι φόρεσαν στις βραδινές εξόδους και πόση κυτταρίτιδα έχουν οι γλουτοί της Ελένης.

Μαίνονταν ομηρικοί καβγάδες στα πάνελ, τα οποία φυσικά ήταν χωρισμένα σε 2 στρατόπεδα με τη λογική του καλού και κακού μπάτσου, μέχρι και το κοινό ψήφιζε τι είναι σωστό, τι είναι πρέπον και τι ηθικό (τα θυμάστε; γιατί ναι, περάσαμε και από τις εποχές που τα μεσημεριανά και κάτι ξανθά και καλλίγραμμα μοντέλα με εξτένσιον και πλούσιο ντεκολτέ, μας υπενθύμιζαν  τι είναι ηθικό και τι όχι).

Η φωτογράφηση της Ναταλίας στο Hello Θυμίζει κάτι από κείνες τις εποχές και όχι με την καλή έννοια.
Είναι λογικό ως ένα σημείο ακόμη και σήμερα, οι εκπομπές να πρέπει να γεμίσουν τις τηλεοπτικές τους ώρες με μπούρδες και φυσικά δεν υπάρχει καλύτερο θέμα από το να έχεις στα χέρια σου ένα εξώφυλλο, στο οποίο ποζάρει με μπικίνι μια 50άρα παρουσιάστρια.

Η Ναταλία έγινε για άλλη μια φορά το κεντρικό πρόσωπο σε μια κουβέντα που δεν περιορίστηκε στο μου άρεσε ή δεν μου άρεσε το σώμα της, συμφωνώ ή διαφωνώ με όσα λέει, αλλά επεκτάθηκε στο αν έπρεπε ή όχι να ποζάρει με μαγιό και άραγε πόσο ρετούς είχε υποστεί.

Καταρχάς το αν βγήκε με μαγιό, με μπούρκα ή τόπλες, εμάς δεν μας αφορά.  Η ίδια θα αποφασίσει πότε και πώς θα ποζάρει σε ένα περιοδικό, τι θα πει και για ποιόν.

 Αλήθεια γιατί τόση απορία και ξάφνιασμα για το ρετούς;
 Οι περισσότεροι-αν όχι όλοι όσοι τοποθετήθηκαν για το θέμα- έχουν υποστεί πολλές φορές “επιδιορθώσεις” και σε  φωτογραφήσεις και σε λήψεις από κάποια παραλία:  Και κοιλίτσες έχουν μαζευτεί και παχάκια έχουν εξαφανιστεί, μην τα ξεχνάμε αυτά.

Κατά δεύτερον πού είναι το κακό; Εδώ selfie βγάζουμε και πάλι ρουφιόμαστε και διπλοτσεκάρουμε και τριπλοτσεκάρουμε μη τυχόν και δεν είναι καλός ο φωτισμός ή φαίνονται κουρασμένα τα  μάτια μας και θα κρίνουμε τη Ναταλία που την σουλούπωσαν λίγο οι ειδικοί της εικόνας;  Αμαρτία… να τα λέμε και αυτά!

Πού είναι το πρόβλημα; Ότι δηλαδή ο κόσμος θα το θεωρήσει απάτη; Μα ακόμη και αν το σώμα της Ναταλίας ήταν έτσι στην πραγματικότητα, κανείς δεν θα το πίστευε. Πάλι θα έλεγαν ότι ήταν ρετουσαρισμένη.
Ο κόσμος πλέον ξέρει ότι τα περιοδικά δεν είναι ντοκιμαντέρ να δείχνουν την ωμή αλήθεια και να καταγράφουν την πραγματικότητα. Είναι βιομηχανίες ομορφιάς και ονείρου, ο τόπος όπου κάθε ατέλεια διορθώνεται.

Δεν είναι όμως ελληνικό φαινόμενο το ρετούς και ναι συμφωνώ ότι η παγκόσμια τάση τα τελευταία χρόνια  είναι να περιοριστεί στο minimum και να επικρατήσει ένα πιο φυσικό και πιστευτό αποτέλεσμα όμως έχω δει να συμβαίνουν “τέρατα” σε εξώφυλλα διάσημων ξένων περιοδικών και κατά καιρούς διαρρέουν  αρετουσάριστες φωτογραφίες με πιο πρόσφατες αυτές της Madonna και τη Cindy Crawford. (Ευτυχώς έχουμε αφήσει πίσω μας την εποχή της πλαστικής μούρης, όπου το ρετούς δεν έσβηνε μόνο τις ρυτίδες, αλλά οποιαδήποτε γραμμή έκφρασης  υπήρχε στο πρόσωπο).

Επειδή το κουράσαμε όλοι μας -και τα Media και οι εκπομπές- ένα είναι το συμπέρασμα: Ναταλία μου, καλά έκανες και τα έβγαλες όλα και καλά έκανες και ζήτησες ρετούς αν ζήτησες.
Και στο κάτω κάτω μια χαρά ήταν το αποτέλεσμα και επίσης μεγάλη επιτυχία του περιοδικού!