Η νέα τηλεοπτική σεζόν είναι τόσο νέα όσο η Ζωζώ Σαπουντζάκη

Καλωσήρθες (και φέτος) νέα τηλεοπτική σεζόν
 Η νέα τηλεοπτική σεζόν είναι τόσο νέα όσο η Ζωζώ Σαπουντζάκη



Λένε ότι ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, περιμένοντας κάθε φορά διαφορετικά αποτελέσματα.

Σωστό ή λάθος, ποιος ενδιαφέρεται; Δεν είναι παρά ένα χαριτωμένο τσιτάτο που όμως ταυτίζεται άψογα με τον παρανοϊκό και αλλοπρόσαλλο κόσμο της ελληνικής τηλεόρασης και των παρουσιαστών της.

Σε αυτό τον κόσμο και στη συγκεκριμένη εποχή που ζούμε, τίποτε δεν αλλάζει τόσο γρήγορα ή τόσο δραστικά όσο θα θέλαμε. Τίποτε δεν μένει ίδιο, αλλά και τίποτε δεν αλλάζει στην ουσία.

Είμαστε λίγες βδομάδες πριν από την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν και ενώ όλο το καλοκαίρι παρακολουθήσαμε πρόσωπα, εκπομπές, ιδέες και συνεργάτες να σταματούν ή να μετακομίζουν σε άλλα κανάλια και σε άλλες τηλεοπτικές ζώνες, στο παραπέντε νιώθουμε ένα déjà vu.

Το ξέρουμε το έργο, όπως ξέρουμε και ότι κανείς -είτε από το φόβο της αποτυχίας, είτε από βαρεμάρα- δεν δοκιμάζει κάτι νέο και πρωτότυπο.

Οι ίδιοι άνθρωποι απλά αλλάζουν ώρα ή κανάλι και μέχρι στιγμής απ’ ότι διαβάσαμε, οι μόνες φετινές αλλαγές είναι ότι η Μενεγάκη και η Τατιάνα κουρεύτηκαν και πήραν λίγο τις άκρες, ο Λιάγκας πάχυνε, η Έλλη Στάη γυμνάστηκε.

Όχι δεν είναι αδικία να πούμε ότι η νέα τηλεοπτική σεζόν είναι τόσο νέα όσο και η Ζωζώ Σαπουντζάκη. Mάλλον δηλαδή πιο φρέσκια είναι η Ζωζώ, παρά το τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Τελικά οι εκπλήξεις συνέβησαν στην πολιτική σκηνή. Εκεί, που τη μια μέρα κοιμάσαι κανονικά και την επομένη ξυπνάς με άλλο πρωθυπουργό και μάλιστα γυναίκα και με την Πρωτοψάλτη υπουργό.