Ωραία η μπαγκέτα σου Γιώργο μου

Aνατομία των τηλεοπτικών τρέιλερ
Ωραία η μπαγκέτα σου Γιώργο μου



Μπορεί να μην έχουμε δει ακόμη τις δύο βασικές εκπομπές που κάνουν εξώφυλλα, βγάζουν ειδήσεις και πρωτοσέλιδα, αλλά έχουμε δει τα τρέιλερ και μεταξύ μας δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να καταλάβουμε τι μας περιμένει.

Μιλάμε για το πρωινό του Γιώργου Λιάγκα και το μεσημεριανό της Ελένης Μενεγάκη.

Το τρέιλερ της Ελένης, δεν είναι καν τρέιλερ. Είναι μια απλή ανακοίνωση, ένα βιντεάκι με τη μενεγάκεια λογική «έλα μωρέ βαριέμαι να κάνω φέτος τρέιλερ, δεν έχασα ακόμη και όλα τα κιλά του καλοκαιριού, βάλτε κανά 2 ρετουσαρισμένες φωτό και έχει ο θεός».

Το δε τρέιλερ του ζεύγους Λιάγκα-Σκορδά είναι υπερπαραγωγή: Ωραία πλάνα, εντυπωσιακό location, ωραία ρούχα και κομψές τουαλέτες, καλοφωτισμένο, ακριβή παραγωγή κ.λ.π και ενώ όλα πάνε καλά στο τέλος καταλήγει να γίνει φάρσα του Σεφερλή με το φραντζολάκι που παραπέμπει στα παραπανίσια κιλά και στη δίαιτα του Λιάγκα που μας έχει στοιχειώσει πια. Νομίζουμε πλέον ότι κάνει δίαιτα εδώ και μια δεκαετία.

Είναι ωραίο που αυτοσαρκάζεται και είναι επίσης ωραίο το τέλος με την μπαγκέτα που υποδομεί την εστέτ ατμόσφαιρα της ορχήστρας και θα ήταν ακόμη πιο ωραίο αν αυτή ήταν πρώτη φορά που το κάνει. Αλλά δεν είναι. Για την ακρίβεια έχει καταντήσει κουραστικό. Σαν ένα καλό αστείο που την πρώτη και τη δεύτερη φορά γελάς, αλλά τη χιλιοστή θέλεις να ανοίξεις το παράθυρο και να πέσεις στο κενό.

Η ουσία όμως και των δύο τρειλερ είναι ότι λίγο πολύ μας προετοιμάζει γι αυτό που θα δούμε στις οθόνες μας για άλλη μια χρονιά.
Στη μια εκπομπή υπάρχει η Μενεγάκη και μόνο η Μενεγάκη και φυσικά δεν υπάρχει κανείς άλλος δίπλα της ή σε απόσταση ασφαλείας. Στη δεύτερη εκπομπή θα δούμε κάτι που ξεκινάει με καλές προθέσεις, καλοστημένο με ωραία αισθητική για να καταλήξει ένα συζυγικό πολυφορεμένο και ξαναζεσταμένο αστείο.

Μπορεί να μας άνοιξε την όρεξη το σάντουιτς του Λιάγκα, αλλά μάλλον νηστικοί θα μείνουμε στο τέλος..