Πείνασες; Ετοίμασε ένα τέλειο ριζότο στα πράσινα

Όσο πλησιάζει η άνοιξη, τόσο θα ανοίγει και η όρεξη για εναλλακτικά, χαρούμενα πιάτα
Πείνασες; Ετοίμασε ένα τέλειο ριζότο στα πράσινα



Κάθε εβδομάδα, που κάνω τα ψώνια μου από τα Lidl, εντυπωσιάζομαι με το πόσο οικονομικά μπορώ να τη βγάλω, μαγειρεύοντας και τρώγοντας πραγματικά τα καλύτερα. Δεδομένου ότι εγώ μαγειρεύω πολύ και θέλω να πειραματίζομαι και να έχω πάντα αρκετά τρόφιμα στη διάθεσή μου για να εκτονώνω την έμπνευσή μου, πρέπει να προσέχω πολύ τις τιμές στο σούπερ μάρκετ, ώστε να μην ξεφεύγω αλλά και να μην στερούμαι πράγματα και φυσικά να μην ρίχνω την ποιότητα, γιατί όσα φτιάχνω θέλω να τα απολαμβάνω! 

Αν κι εγώ δε νηστεύω, είμαι σίγουρη ότι είστε πολλοί εσείς που αναζητάτε πρωτότυπες ιδέες για την περίοδο της νηστείας ή είστε χορτοφάγοι - κάτι πολύ διαδεδομένο πλέον - και την ψάχνετε λίγο παραπάνω. Οπότε, είπα αυτή την εβδομάδα να δώσω μια νόστιμη ιδέα σε όσους ανήκετε στις παραπάνω περιπτώσεις ή για όλους εσάς που απλά αγαπάτε τα λαχανικά! 

Το μπρόκολο είναι χειμερινό λαχανικό και καλό είναι να το αξιοποιούμε στην εποχή του. Είναι, επίσης, ιδανική τροφή για τον οργανισμό μας, καθώς περιέχει πολλές βιταμίνες και έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση. Το ίδιο ευεργετικές είναι και οι πιπεριές και το σκόρδο, και το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ελαιόλαδο αλλά και το ρύζι. Αλλά όλα αυτά τα υλικά είναι επίσης και πολύ απλά και οικονομικά και μπορούν να υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Συνδυάστε τα και φτιάξτε ένα πεντανόστιμο ριζότο. 

Σε μια κατσαρόλα έκαψα ελαιόλαδο και τσιγάρισα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση και 1 κούπα ρύζι γλασσέ. Έσβησα με λίγο λευκό κρασί και πρόσθεσα μια πούλπα που έφτιαξα, χτυπώντας στο μπλέντερ 1 πράσινη πιπεριά με μισό μπρόκολο που είχα μαλακώσει λίγο σε ζεματιστό νερό. 

Ανακάτεψα καλά όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και άφησα σε σιγανή φωτιά να βράσει το ριζότο, προσθέτοντας διαρκώς ζεστό νερό, προκειμένου να μη στεγνώσει πριν μαλακώσει το ρύζι. Σέρβιρα ζεστό, με δροσερό αγγουράκι, φρεσκοστιμμένο λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Και όσο πλησιάζει η άνοιξη, τόσο θα ανοίγει και η όρεξη για εναλλακτικά, χαρούμενα πιάτα που μπορούν να εντυπωσιάσουν χωρίς να ξοδέψουμε πολλά!