Πέννες με λεμονάτο πέστο μαϊντανού και γαρίδες

Δεν είναι απαραίτητο το κρέας για να είναι ένα φαγητό χορταστικό και απολαυστικό!
Πέννες με λεμονάτο πέστο μαϊντανού και γαρίδες



Αχ δεν εντυπωσιάστηκες ήδη από τον τίτλο; Αυτή, φίλε μου, είναι η νέα μου σπεσιαλιτέ. Έχω κολλήσει με αυτό το λεμονάτο πέστο μαϊντανού και το φτιάχνω συνέχεια. Όταν πρόσθεσα και τις γαρίδες, φυσικά, τελειοποιήθηκε το πιάτο. 

Οι γαρίδες από το ψυγείο του LIDL με τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, είναι μεγάλες και χορταστικές, με το κέλυφός τους, και μοσχοβολάνε θάλασσα! Κι αυτό το πιάτο είναι η απόδειξη ότι δεν είναι απαραίτητο το κρέας για να είναι ένα φαγητό χορταστικό και απολαυστικό! Στη συγκεκριμένη μακαρονάδα δεν είναι απαραίτητο ούτε καν το τυρί, αλλά αν δε νηστεύεις, πρόσθεσε μπόλικη παρμεζάνα ή πεκορίνο. 

Την έμπνευση μού την έδωσε ένα παρόμοιο πιάτο που έχει το La Pasteria, αλλά το δικό μου βγήκε καλύτερο, να το ξέρεις! Επίσης, επειδή τον βασιλικό δεν τον συμπαθώ ιδιαίτερα, προτιμώ αυτό το πέστο με τον μαϊντανό. Το έντονο πράσινο χρώμα στο πιάτο θα σε κάνει να χαμογελάσεις γλυκά, είναι ένα στολίδι στο τραπέζι σου! Είπαμε, πρώτα πρέπει να χορταίνουν τα μάτια!

Η εκτέλεση είναι πολύ απλή και γρήγορη, είναι πιο γρήγορη η διαδικασία από το να φτιάξεις μια κλασική σάλτσα ντομάτας. Βάλε να βράσει το νερό για τις πέννες και μέχρι να γίνουν, θα είναι έτοιμα και τα υπόλοιπα για σερβίρισμα. Διάλεξα πέννες, γιατί μου αρέσουν καλύτερα με αυτή τη σάλτσα, αλλά δοκίμασε και λιγκουίνι - δεν θα τα χαλάσουμε στο ζυμαρικό.

Βάλε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι μια σταγόνα ελαιόλαδο και ρίξε μέσα τις γαρίδες να τσιγαριστούν καλά και να αρχίσουν να βγάζουν αρώματα. Παράλληλα, χτύπα στο μπλέντερ ή τον πολυκόφτη μπόλικα φυλλαράκια μαϊντανού με 1 σκελίδα σκόρδο, χυμό από μισό λεμόνι, ξύσμα από 1 λεμόνι, μισή πράσινη καυτερή πιπεριά, λίγα αμύγδαλα ή κάσιους και ελαιόλαδο. Ρίξε αυτή την πάστα μέσα στο τηγάνι με τις γαρίδες και άσε τα όλα μαζί να πάρουν μια - δυο βράσεις, προσθέτοντας 1 κουταλιά νερό από τα μακαρόνια που βράζουν. Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, ρίξε τα και αυτά μέσα στο τηγάνι και άσε τα όλα μαζί να πάρουν μια βράση. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα! 

Αν δε νηστεύεις, μπορείς να προσθέσεις μέσα και 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες. Ναι, θα εκπλαγείς από το πόσο υπέροχα ταιριάζουν οι γαρίδες με το λουκάνικο. Γενικά, κράτα αυτή τη συνταγή και παίξε λίγο μαζί της.