Το κάρμα, σου λέει να αφήσεις το θυμό να φύγει

Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να γιατρευτεί από τις πληγές που τον ταλαιπωρούν και να ανοίξει τοδρόμο προς τη συγχώρεση.
Το κάρμα, σου λέει να αφήσεις το θυμό να φύγει



Ο χρυσός κανόνας για  καλό κάρμα είναι να απελευθερωθείς από τον θυμό. Αν κάποιος σε έχει πληγώσει κι εσύ συνεχίζεις να κρατάς μέσα σου οργή και πόνο, τότε δεν αφήνεις τον εαυτό σου να προχωρήσει και κάνεις κακό στο κάρμα σου. Η συγχώρεση δεν είναι εύκολη διαδικασία, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. Δώσε, λοιπόν, την ευκαιρία στον εαυτό σου να γιατρευτεί από τις πληγές που τον ταλαιπωρούν και να ανοίξει τον δρόμο προς τη συγχώρεση.

1. Εξέτασε τον θυμό σου

Θα πρέπει να αναρωτηθείς αν το επίπεδο του θυμού είναι κατάλληλο και ανάλογο προς τον τρόπο που αισθάνεσαι. Εάν νιώθεις ότι ο θυμός σου είναι βάσιμος, μπορείς να ξεκινήσεις να δουλεύεις πάνω στο κομμάτι της αποδοχής. Αν είσαι γεμάτη με οργή ​​και αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση (η οποία δεν βοηθάει ποτέ), θα ήταν καλό να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό, ο οποίος θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από αυτά τα συναισθήματα.

2. Ξεκίνα με την αποδοχή

Δεν μπορείς να αλλάξεις ό,τι έγινε, οπότε θα πρέπει να μάθεις να το αποδέχεσαι. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι η «αποδοχή» είναι μία πύλη προς τη συγχώρεση. Πιθανότατα να χρειαστείς χρόο για να μπορέσεις να το κάνεις, αλλά αν προσπαθήσεις να αναγνωρίσεις και να δεχτείς το γεγονός, θα έχεις κάνεις ένα πρώτο βήμα.

3. Κάνε ένα βήμα πίσω

Προσπάθησε να προφυλάξεις τον εαυτό σου από την πηγή που σου προκαλεί θυμό. Μην βλέπεις τον άνθρωπο ή την αιτία που στον προκαλεί, και αποτραβήξου από οτιδήποτε σου θυμίζει αυτή την κατάσταση. Όσο πιο λίγο το σκέφτεσαι, μιλάς ή βλέπεις τόσο πιο εύκολα θα το ξεχάσεις.

4. Προσποιήσου μέχρι να το πιστέψεις

Δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσποιηθείς ότι έχεις συγχωρέσει, όταν δεν το έχεις κάνει, αλλά θα μπορούσες να δοκιμάσεις να ενεργείς σαν να έχεις. Αυτή η συμπεριφορά θα εξομαλύνει τον θυμό σου, κι έτσι δεν θα χρειάζεται να προσποιείσαι.

5. Τι γίνεται όταν σε δυσκολεύει ο άλλος

Αν δυσκολεύεσαι να συγχωρήσεις κάποιον που δεν έχει σκοπό να απολογηθεί ή να παραδεχτεί ότι έκανε κάτι λάθος, προσπάθησε να ζητήσεις πρώτα εσύ συγγνώμη. Μπορεί να φαίνεται ότι κάνεις ένα βήμα προς τα πίσω, αλλά αν δείξεις ανωτερότητα θα ανοίξει ένα κανάλι επικοινωνίας.   

6. Προχώρα μπροστά

Θυμήσου ότι το να συγχωρέσεις κάποιον δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να συνεχίσεις να έχεις σχέση μαζί του ή να προσπαθήσεις να την ξαναφτιάξεις. Μπορείς να το κάνεις χωρίς να χρειαστεί να συμβιβαστείς μαζί του, γιατί η συγχώρεση θα κάνει περισσότερο καλό σε εσένα απ' ότι στον άλλον. Αυτό που θα κερδίσεις είναι ηρεμία, ευτυχία και να θεραπεύεις τις συναισθηματικές σου πληγές. 

 Πηγή: huffingtonpost.com