Μπέτυ Μαγγίρα: Γιατί σνομπάρει την εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη;

Τι συμβαίνει στο μυαλό της Μπέτυς!
Μπέτυ Μαγγίρα: Γιατί σνομπάρει την εκπομπή του Μένιου  Φουρθιώτη;



Αν υπάρχει ένα πρόβλημα με τους Έλληνες καλλιτέχνες είναι ότι οι περισσότεροι έχουν λάθος ιδέα για τον εαυτό τους για την εικόνα τους και κυρίως για την καριέρα τους. Κλασική ματαιόδοξη αντίδραση: Να βλέπεις διαστρεβλωμένη μια πραγματικότητα σαν illusion.

Αυτό μέχρι ενός σημείου το λες και χαριτωμένο, είναι ας πούμε μέρος της προσωπικότητας τους, αλλά υπάρχουν και φορές που κάποιες δηλώσεις σε βγάζουν απ’ τα ρούχα σου.

Επίκαιρο παράδειγμα η Μπέτυ Μαγγίρα, που δήλωσε στον Θέμη Γεωργαντά ότι δεν θα πήγαινε ποτέ καλεσμένη στην εκπομπή “Αποκαλυπτικά” που παρουσιάζει ο Μένιος Φουρθιώτης.

Πριν της τα πω ένα χεράκι, να συμπληρώσω ότι δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί της. Την ξέρω καλά, την συμπαθώ πολύ, την εκτιμώ, είναι έξυπνη, ταλαντούχα, καυστική, με τρομερή ατάκα!

Εννοείται ότι είναι δικαίωμα της Μπέτυς να επιλέξει πού και σε ποιον θα μιλήσει! Δεν μπορεί να της το επιβάλλει κανείς, αλλά γενικά η Μπέτυ, η οποία είχε παραδοσιακά καλές σχέσεις με τα Media και μιλούσε παντού, μου  φαίνεται ύποπτο το γεγονός ότι αρνείται να βγει στην εκπομπή του Μένιου.

Αυτό που εισπράττω εγώ είναι μια σνομπίστικη  άρνηση του τύπου «Εγώ δεν πάω καλεσμένη σε μεσημεριανές gossip, lifestyle εκπομπές». Να κατάλαβα λάθος; Μπορεί, αλλά σε γενικές γραμμές δεν με λες και άσχετο… κάτι μπορώ να διακρίνω σε μια δεύτερη ανάγνωση.

Καταρχάς Μπέτυ δεν ξέρω αν σε κάλεσαν ποτέ στην εκπομπή, αλλά ας πούμε ότι όντως σε κάλεσαν, τότε για ποιο λόγο (εκτός από πολύ προσωπικό) να αρνηθείς να μιλήσεις σε μια δημοσιογραφική εκπομπή.

Αν δεν είσαι η Αλεξίου, ο Νταλάρας, ο Παπακωνσταντίνου ο Σαββόπουλος, η Βιτάλη, η Γλυκερία,  δεν έχεις δικαίωμα να έχει αμφιβολίες για το αν σου ταιριάζει ή όχι μια εκπομπή, ούτε να κάνεις εκλεκτικές επιλογές, ούτε να υποτιμάς τις δουλειές των άλλων ανθρώπων. Έτσι απλά.

Και επίσης Μπέτυ όλοι οι παραπάνω, αυτοί οι άνθρωποι -που ήδη έχουν κατοχυρώσει μια θέση στην ιστορία- έχουν καταδεχτεί να μιλήσουν σε μια εκπομπή που εσύ σνομπάρεις. Γιατί όπως λέει και ο Σαββόπουλος -που και αυτός μίλησε στην εκπομπή- “Mας οδηγεί η καταγωγή μας και η τέχνη που εξασκούμε”.

Γιατί ακριβώς αυτή η τέχνη που εξασκούμε μας προσδιορίζει και όχι οι εκπομπές. Η αξίας μας κρίνεται από τη δουλειά μας, από αυτό που αφήνουμε πίσω μας, από το έργο μας, μεγάλο ή μικρό , ταπεινό ή αδιάφορο. Και όχι πού και σε ποιον μιλάμε.

Και εσύ ειδικά Μπέτυ θα πρέπει να προσέχεις τι λες, γιατί αν σνομπάρεις τις lifestyle εκπομπές, τότε με την ίδια λογική και η Κατερινα Κούκα θα έπρεπε να αρνηθεί να παίξει μαζί σου στην παράσταση «πριν το χάραμα».

Τι δουλειά έχει η Κατερίνα Κούκα με μια που βγαίνει τα μεσημέρια στον Alpha και κυλιέται στα πατώματα ή δείχνει, σαν εκπαιδευμένη μαϊμού, πώς έκανε duck face η Δέσποινα Βανδή παλιά στις φωτογραφήσεις;

Με βάση το δικό σου μοτίβο συμπεριφοράς, η Κούκα δεν θα έπρεπε να σε θέλει δίπλα της στην παράσταση και η Αλεξίου και ο Νταλάρας θα έπρεπε να μιλάνε μόνο στις εκπομπές της ΝΕΡΙΤ.

Αλλά ευτυχώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό που οι καλλιτέχνες κάθονται  στην ουρά για να μιλήσουν στους δημοσιογράφους στο κόκκινο χαλί. Μπροστά η Μέριλ Στριπ, πίσω η Τζένιφερ Λόπεζ με ένα αβυσσαλέο ντεκολτέ και παραπίσω η Πάμελα Άντερσον.

Θα μου πεις τι σε κόφτει εσένα; Με κόφτει γιατί προσβάλλει όλους όσοι έχουν μιλήσει στην εκπομπή, προσβάλλει φίλους, γνωστούς και παντελώς άγνωστους που δουλεύουν εκεί και προσβάλλει και εμένα σαν τηλεθεατή!