Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ή Γιώργος Λιάγκας; Ποιος έχει τελικά δίκιο

Μια αυθόρμητη άποψη, μια αγωγή και δύο διαφορετικές γνώμες
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ή Γιώργος Λιάγκας; Ποιος έχει τελικά δίκιο



Θα προσπαθήσω να απομονώσω την είδηση και να παραμείνω μόνο στο περιστατικό, δηλαδή στην αγωγή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου κατά του Γιώργου Λιάγκα.

Και πραγματικά αυτό απαιτεί πολύ-πολύ κόπο, γιατί δεν γίνεται να ασχολείσαι με την Σπυροπούλου, ένα από τα πιο προβεβλημένα και πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης αυτή τη στιγμή και να προσπερνάς όλα αυτά με τα οποία ασχολούνται τα Media εδώ και καιρό -την παρουσία, τις ατέλειες, τα ελληνικά της, τα σαρδάμ, το στυλ, την κατακόρυφη άνοδο και τις δηλώσεις της.

Όλα τα παραπάνω έχουν γραφεί, έχουν αναλυθεί και ξαναειπωθεί σε σημείο υστερίας κι ως ένα σημείο είναι λογικό. Κάθε εποχή βγάζει και ένα αγαπημένο πρόσωπο για τα Media που το αναδεικνύουν και το κοινό λατρεύει να το μισεί.

Ο κλήρος αυτή τη φορά έπεσε στη Κωνσταντίνα και όχι άδικα  Κάτι που βρέθηκε ουρανοκατέβατη στην παρουσίαση μια εκπομπής, κάτι η κόντρα της με τις κατά καιρούς συμπαρουσιάστριες, κάτι οι απολύσεις στελεχών που τις χρεώθηκε η ίδια, ε δεν θέλει και πολύ.

Η Κωνσταντίνα έγινε το κόκκινο πανί για κάποιους, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Λιάγκας και η Σάσα Σταμάτη. Οι δύο δημοσιογράφοι είναι γνωστό ότι είναι αυθόρμητοι άνθρωποι, ενθουσιώδεις, με άποψη και με μεγάλες γλώσσες. Πήραν φόρα και άρχισαν να τη σχολιάζουν, μέχρι που τους ήρθε συστημένη μια αγωγή που ζητάει 520 χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση!

Υπερβολικό;  Ναι έτσι πιστεύω και αν και σαν άνθρωπος αντιπαθώ τις μηνύσεις, τις αγωγές και το «θα τα πούμε στα δικαστήρια» κατανοώ ότι η Σπυροπούλου θέλει να αμυνθεί. Και πώς μπορεί ένας άνθρωπος να αντιδράσει όταν νιώθει ότι θίγεται; Τι να κάνει; Να γράψει συστατική επιστολή, να τους πάρει τηλέφωνο ή να απαντήσει από την εκπομπή της; Καμιά φορά δυστυχώς οι μηνύσεις είναι ένας τρόπος να διεκδικήσεις το δίκιο σου –αν νιώθεις ότι το έχεις χάσει φυσικά!

Ο παρορμητισμός είναι μέρος της πληθωρικής προσωπικότητας του Λιάγκα και τον χαρακτηρίζει, όμως όλα έχουν και ένα τίμημα και αυτό ο Γιώργος το ξέρει. Έξυπνος άνθρωπος είναι και γνωρίζει την σύμβαση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές: Όταν αποφασίσεις να πεις την άποψή σου άφοβα και με τόλμη, μπορεί και να τη σκαπουλάρεις, αλλά όχι πάντα… υπάρχει και περίπτωση να βάλεις το χέρι στην τσέπη να πληρώσεις!

Μεταξύ μας τίποτε δεν πρόκειται να γίνει. Συνήθως μια αγωγή λειτουργεί σαν καμπανάκι κινδύνου. Σαν το λουράκι του σκύλου, τραβάει για να σφίξει τα πεισματάρικα ζώα, όχι για να τα πνίξει!