Θέλω κι εγώ μια selfie Γιάνη Βαρουφάκη!

Γιατί o νέος υπουργός δεν μπορεί να πει όχι στη δημοσιότητα;
Θέλω κι εγώ μια selfie Γιάνη Βαρουφάκη!



Υπάρχουν  περιπτώσεις γνώστες ως no-win ή αλλιώς lose- lose  situations, στις οποίες κάποιος έχει μεν δικαίωμα επιλογής, αλλά όποια απόφαση και αν πάρει στο τέλος θα ζημιωθεί. Δεν θα τον ωφελήσει δηλαδή καμία επιλογή.

Τι θέλω να πω: Ας υποθέσουμε ότι είσαι ο Γιάνης βαρουφάκης και πας καλεσμένος σ’ έναν τηλεοπτικό σταθμό να μιλήσεις ως υπουργός σε μια ενημερωτική εκπομπή και σε ανύποπτο χρονική στιγμή εμφανίζεται μπροστά σου μια όμορφη ξανθιά που φοράει τη ρόμπα της και θέλει να βγει μαζί σου μια selfie. Τι κάνεις; Ποζάρεις χαμογελαστός και η φωτογραφία σου θα γίνει  viral πριν καν προλάβεις να φύγεις από το κτήριο ή αρνείσαι ευγενικά και γίνεσαι ο κομπλεξικός υπουργός που σνομπάρει κόσμο και παρουσιαστές.

Όλοι μάθαμε τι απόφαση πήρε τελικά ο υπουργός Βαρουφάκης γιατί βούιξε το σύμπαν και τα social media με τις φωτογραφίες που ποζάρει αγκαλιά με την πανευτυχή Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στους διαδρόμους του Alpha. (Βέβαια στο καπάκι εμφανίστηκε ο κομμωτής της Κωνσταντίνας που μαζί με το σκυλάκι του ήθελε και εκείνος μια αναμνηστική φωτογραφία, εμφανίστηκαν 2-3 τεχνικοί, μια δημοσιογράφος και τα κορίτσια από το βεστιάριο).

Ό,τι και να διάλεγε ήταν πρακτικά αδύνατον να αποφύγει τα σχόλια, το τρολάρισμα στο διαδίκτυο και τις κακιούλες των παρουσιαστών και των συναδέλφων του στη Βουλή, ειδικά εφ' όσον είχαν προηγηθεί ανάλογες selfie στη λίμνη Κόμο και στο Παρίσι.

Είτε έλεγε ναι είτε όχι πάλι πρώτη είδηση θα ήταν, γιατί το έχουμε καταλάβει όλοι ότι ο νέος υπουργός δεν μπορεί και δεν θέλει να αντισταθεί στα φλας, στις φωτογραφίες και στις κάμερες.
Πάντα όμως δεν μας άρεσε όταν βλέπαμε σε περιοδικά και site πολιτικούς από όλο τον κόσμο να ποζάρουν χαλαροί σαν κανονικοί άνθρωποι και όχι σαν ανδρείκελα  με κοστούμι γραβάτα και τεράστια κοιλιά;

Τέτοιας κοπή πολιτικός είναι και ο Γιάνης και όλη αυτή η εμμονή του στη δημοσιότητα είναι και λίγο χαριτωμένη, με εξαίρεση φυσικά την κακόγουστη φωτογράφησή του στο Paris Μatch.

Στην Ελλάδα όμως -όπως και αλλού φαντάζομαι- πολύ γρήγορα μπορείς από  χαριτωμένος να γίνεις γραφικός.

Θέλει ταλέντο να το βλέπεις όλο αυτό το trash και το υπερβολικό να έρχεται και να μπορείς να το αποφύγεις και από ότι φάνηκε σ αυτό τον τομέα  θέλει ακόμη πολύ δουλειά ο Γιάνης Βαρουφάκης.