Ελένη Μενεγάκη: Το κρυφτούλι από τα Media και η μυστική εγκυμοσύνη

Μας είχες κακομάθει Ελένη τόσα χρόνια!
Ελένη Μενεγάκη: Το κρυφτούλι από τα Media και η μυστική εγκυμοσύνη



Είναι  πολύ πιθανό την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές η Ελένη Μενεγάκη να είναι ήδη μαμά στο τέταρτο παιδί της. Εδώ και πολλές ώρες  η παρουσιάστρια  έχει βολευτεί στη σουίτα του μαιευτηρίου και περιμένει να γεννήσει. Και ενώ για την ίδια η διαδικασία είναι  πλέον ρουτίνα, για μας ωστόσο τους απέξω είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Αλλιώς είχαμε συνηθίσει ή μάλλον αλλιώς μας είχες συνηθίσει Ελένη. Κάθε εγκυμοσύνη της ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο. Μήνα με το μήνα, κιλό με το κιλό, όλες οι πληροφορίες που αφορούσαν στην εγκυμοσύνη ήταν προσβάσιμες απ’ όλους μας.

Σαν ένα ρεάλιτι που διαρκούσε 9 μήνες και τέλειωνε με την εικόνα των ευτυχισμένων γονιών -της Ελένης και του Γιάννη Λάτσιου- να ποζάρουν μπροστά στους φωτογράφους, κρατώντας το νεογέννητο αγκαλιά και απαντώντας σε λίγες και επιλεκτικές ερωτήσεις. Σε ποιον μοιάζει Ελένη το παιδί; Πόσο ζυγίζει; θα το θηλάσεις;

Και έπειτα ήρθε το δεύτερο παιδί κα μετά το τρίτο και εμείς εκεί να συμπληρώνουμε το παζλ μια χαρούμενης, πολύτεκνης και σουπερ-διάσημης οικογένειας που μας ένιωθε δικούς της ανθρώπους και ήταν ενθουσιασμένοι, σχεδόν υποχρεωμένοι να μοιραστούν μαζί μας όλες τις ιδιωτικές τους στιγμές πασπαλισμένες με χρυσόσκονη:Οι φωτογραφίες με την κοιλίτσα της Ελένης  να φουσκώνει χαριτωμένα στα εξώφυλλα των περιοδικών, οι λιγούρες μπροστά στο φακό, οι εικασίες για το όνομα του παιδιού, οι εξομολογήσεις για το φύλο.

Μας είχες κακομάθει Ελένη γι αυτό μας έπεσε βαρύς ο ξαφνικός αποκλεισμός από αυτή τη εγκυμοσύνη και πάθαμε αυτό που παθαίνουν όλοι όσοι εθίζονται με κάτι και θέλουν κι άλλο…κι άλλο.  

Όλα όμως έχουν αλλάξει πλέον στη ζωή της παρουσιάστριας και φυσικά η ίδια έχει όλο το δικαίωμα να κρατά ιδιωτικές τις πολύ προσωπικές της στιγμές.
Όμως μια γυναίκα που μέχρι πρόσφατα φαινόταν ότι δεν μπορούσε, αδιαφορούσε ή ίσως δεν ήθελε να ξεχωρίσει την ιδιωτική από τη  δημόσια εικόνα της, πώς μπορεί να διεκδικήσει την απομόνωση, το προνόμιο της ανωνυμίας; Πώς μπορεί να κρυφτεί από το αγριεμένο πλήθος που η ίδια έχει εξημερώσει σαν σκυλάκι στα γόνατά της;

Η Ελένη είχε παραδώσει στα Media τον έλεγχο της ζωής της και αποφάσισε ξαφνικά να μας αφήσει απ έξω. Θέλει να πάψει να ταΐζει το πεινασμένο πλήθος, το οποίο δεν πρόκειται να κόψει εύκολα τις παλιές του συνήθειες να  κρυφοκοιτάζει τη ζωή της, να σχολιάζει, να επεμβαίνει, να φωτογραφίζει, να ρωτά, να μαθαίνει.

Αν  αυτό το κρυφτούλι με τα media και οι νέες συνήθειες είναι δική της ιδέα ή ιδέα του συντρόφου της δεν θα το μάθουμε εύκολα, αλλά λίγη σημασία έχει γιατί εκεί έξω περιμένουν την παλιά Ελένη. Αυτή που ξέρουν τόσα χρόνια, αυτή που τους είχε κακομάθει.

Αυτή την παλιά Ελένη περιμένουν στο μαιευτήριο οι δημοσιογράφο, οι φωτογράφοι, τα περιοδικά , ο κόσμος όλος που αισθάνεται σαν να έχει διαβάσει ένα βιβλίο από τη αρχή και κάποιος να του κλέβει τις τελευταίες σελίδες, να του κρύβει το φινάλε.