Η Ελένη Μενεγάκη ανήκει στους Έλληνες

Η Ελένη αποφάσισε να κάνει την κίνηση που περίμενε το κοινό της. Το τηλεοπτικό κοινό της. Να ποζάρει για τους φωτογράφους!Τι σημαίνει αυτό κατά τη γνώμη μου;
Η Ελένη Μενεγάκη ανήκει στους Έλληνες



Και το απέδειξε με την θριαμβευτική της έξοδο από το μαιευτήριο ως κυρία Παντζοπούλου. Γιατί η Ελένη παρά τα εξώδικα, τις αγωγές, τις μηνύσεις και τις απειλές ότι θα κρυφτεί, θα εξαφανιστεί και θα βγάζει μόνο σέλφι προκειμένου να αποτρέψει τους παπαράτσι από το να την κυνηγούν, αποφάσισε να κάνει την κίνηση που περίμενε το κοινό της. Το τηλεοπτικό κοινό της. Να ποζάρει για τους φωτογράφους ως ευτυχισμένη μαμά και η φωτογραφία της οικογενειακής ευτυχίας της να γίνει viral.

Τι σημαίνει αυτό κατά τη γνώμη μου; Σημαίνει ότι η Ελένη αποδέχεται επίσημα ότι μπορεί μεν να ανήκει στον εαυτό της, μπορεί μεν να ανήκει στην οικογένεια της αλλά πάνω απ όλα ανήκει στο τηλεοπτικό κοινό της.

Σαν μια σύγχρονη Αλίκη Βουγιουκλάκη ανήκει στους Έλληνες και πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει για να τους ευχαριστήσει. Αρκετά στεναχώρησε το κοινό αποφεύγοντας να χαϊδέψει την κοιλιά της όλους αυτούς τους μήνες της εγκυμοσύνης, απαγορεύοντας τηλεθεατές και καλεσμένους να σχολιάζουν την είδηση ότι περιμένει παιδί, αρνούμενη να υποκύψει στις λιγούρες της στην κουζίνα της εκπομπής με την οποίες μας είχε συνηθίσει στις προηγούμενες εγκυμοσύνες της.

Κι εκεί που το κοινό είχε απογοητευτεί και είχαμε νομίσει ότι η Ελένη μας άφηνε έξω από τη ζωή της, η Ελένη επέστρεψε ακριβώς όπως την αγαπήσαμε. Αυθόρμητη τόσο όσο της επιτρέπει η τηλεοπτική της εικόνα, άνετη απέναντι στους φακούς των φωτογράφων όσο πολύ καλά γνωρίζει από την τηλεοπτική της εμπειρία.

Η Ελένη με μια πόζα της ευχαρίστησε το κοινό της και τους έκλεισε πονηρά το μάτι για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Και παρόλο που η Ελένη δεν κάνει επικοινωνιακά λάθη.

To μόνο που της διαφεύγει κατά τη γνώμη μου είναι το εξής: Όταν θα μπεις στην αρένα με τα λιοντάρια δεν θα μπορείς να διαλέξεις ποιο κομμάτι θα σου φάνε. Άμα μπεις μπήκες και το κάθε λιοντάρι είναι ελεύθερο να σου φάει ό,τι του αρέσει περισσότερο από σένα.

Καλό καλοκαίρι στα Άχλα. Οι παπαράτσι μόλις έβγαλαν εισιτήρια για το καράβι.

Υ.Γ. Οι ευχές είναι δεδομένες. Οπως είναι η δεδομένος και ο θαυμασμός στο θάρρος, το κουράγιο και τη μαγκιά της Ελένης. Αλλά άλλο η ζωή και άλλο η ζωή στα περιοδικά.