Uberness σημαίνει είσαι θεά!

Η νέα κοσμικότητα χορταίνει με χοτ ντογκ!
Uberness σημαίνει είσαι θεά!



Σημαίνει και Βασίλης Καλλίδης. Σημαίνει και η πιο glam καντίνα που δοκίμασε ποτέ αυτή η πόλη. Σημαίνει και το πιο μένω-με-το-στόμα-ανοιχτό μαγαζί που είδαμε την τελευταία δεκαετία.

Σημαίνει χοτ ντογκ με τραγανό μπέικον και λιωμένο τυρί μέσα σε βελούδινο ψωμάκι, κεφτέ της γιαγιάς και τραγανά μπουτάκια τηγανητού κοτόπουλου παναρισμένα σε κορν φλέικς. Όλα σε χάρτινο δισκάκι. Μέσα σε χαρτί που γράφει Uberness, αυτό που αναφωνεί και ο Καλλίδης εκστασιασμένος, κάθε φορά που τα μάτια του αντικρίζουν κάτι μαγικό. Ο Βασίλης, λοιπόν, ξεκίνησε πολλά υποσχόμενος ως σεφ της δημιουργικής ελληνικής, γκουρμεδολογίας. Πνεύμα ανατρεπτικό και ανήσυχο, γρήγορα αποφάσισε πως αποκλείεται να περάσει τη ζωή του μέσα στις κουζίνες και πως, τελικά, προτιμά να τρώει οτιδήποτε σε «βρόμικο» και καθόλου αφρούς και σφαιροποιημένες φέτες. Μέσα σε δύο βιβλία χώρεσε τις εμπειρίες του από κάθε φαστφουντάδικο του λεκανοπεδίου που γυάλισε στη γεύση του και με την πείρα από εκατοντάδες πιτσόγυρα στο βιογραφικό του, ήρθε να δώσει τη δική του εκδοχή για ένα χοτ ντογκ, μέσα στη Λαχαναγορά του Ρέντη.

Ξεφτισμένα τσιμέντα, καρέκλες του γύφτου, μια καντίνα με κοκτέιλ στην αλάνα μπροστά, τα ξεχαρβαλωμένα νέον γίνονται πολυέλαιος, μπύρα και σαμπάνια, πείνα μετά τα μεσάνυχτα, δίνεις την παραγγελία, σε λίγο θα ακούσεις το νουμεράκι σου να ανακοινώνει πως οι-αληθινές-πατάτες σου μόλις βγήκαν τραγανές από τη φριτέζα, να πάρεις και ένα γουακαμόλε με φρέσκο κόλιαντρο και κινόφελ -τραγανό φαλάφελ με κινόα-, όλα με τις σπιτικές σάλτσες του Βασίλη, πιο uberness δεν γίνεται! Φαστ φουντ αληθινό, αυθεντικό, ωμό και ανενδοίαστο, χωρίς τα φτιασίδια που θα περίμενες από έναν τηλεμάγειρα. Όσο κι αν έσκασες, θα τελειώσεις με grand gateau ή αλλιώς την κόλαση αυτοπροσώπως, σε ένα γιγάντιο κρουασάν που τηγανίζεται σε κρέμα γάλακτος και αβγά, κυλιέται πάνω σε κανελοζάχαρη και σκεπάζεται με ένα βουνό πραλίνα.

Στο μεταξύ έχεις συναντήσει όλη την Αθήνα που ξέρεις και τη μισή που δεν ξέρεις, αλλά κάπου την ξέρεις γιατί είναι διάσημη. Έχεις πολλά να πεις κι άλλα τόσα να χαζέψεις, οπότε θα σε βρει η αργα-νύχτα με πολλά κοκτέιλ σε πλαστικό ποτηράκι, πλάι στην καντίνα-μπαρ της αυλής. Φεύγοντας, έχεις επιτέλους έναν καλό λόγο να ευλογείς την κρίση που μας χαλάρωσε, εμάς και έναν τουλάχιστον φωτισμένο σεφ που κατάλαβε ότι έχουμε βαρεθεί θανάσιμα να τρώμε αφρούς και λοιπές γκουρμέ δημιουργικότητες. Και το junk γίνεται πιο hip από ποτέ! Όσο προφταίνεις, καθώς το ρολόι στον τοίχο μετρά ανάποδα τα λεπτά, στην πρώτη pop up φαστ-κατάσταση που θα κρατήσει έναν μόνο χρόνο.

Κεντρική Λαχαναγορά Ρέντη, Τζ. Κένεντυ 1, 210 4816320

Θα πάω: θέλω να γίνω κι εγώ κομμάτι στο πιο hot spot της πόλης.

Η καλύτερη ώρα: τα βράδια με πανσέληνο και κοκτέιλ πλάι στην καντίνα της αυλής.

Μου άρεσε: το grand gateau, το hot dog, το κεφτεδάκι, οι αληθινές πατάτες, ΟΛΑ!

Tιμή: €3,50-€12

Μια καντίνα που φέρνει την ανατροπή στα βράδια του καλοκαιριού.

Tags: