Η Βασιλική Θάνου πρωθυπουργός-Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου γράφει ιστορία…
Η Βασιλική Θάνου πρωθυπουργός-Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης



Η μεταβατική Κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι πλέον γεγονός, με την Βασιλική Θάνου, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, να αναλαμβάνει πρωθυπουργός. Όλη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης…

Όπως αναμενόταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέστρεψε την εντολή για σχηματισμό Κυβέρνησης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και πλέον η χώρα έχει νέα πρωθυπουργό.

Η κυρία Θάνου αναλαμβάνει πρωθυπουργός όπως ήταν γνωστό, ενώ το «καυτό» υπουργείο οικονομικών περνάει στα χέρια του Γιώργου Χουλιαράκη, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας στα Eurogroup.

Υπουργός εξωτερικών θα αναλάβει ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ενώ ο Αντώνης Ρουπακιώτης θα είναι ο νέος υπουργός Εργασίας.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης και η κυρία Φρόσω Κιάου υπουργός Παιδείας.

Η ορκομωσία της κυρίας Θάνου θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης στις 20:00 ενώ η νέα Κυβέρνηση θα ορκιστεί την επόμενη ημέρα, την ίδια δηλαδή που θα γίνει η διάλυση της Βουλής. Nα σημειωθεί πως τελικά δεν έγινε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών καθώς οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κουτσούμπας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.

Κάπως έτσι "κλείδωσε" και η ημερομηνία των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου και επίσημα...

Διάβασε ΕΔΩ το προφίλ της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού στην ιστορία της Ελλάδας