Παγκόσμια Ημέρα γυναίκας: #MakeitHappen το μότο στα social media

Χρόνια μας πολλά!
Παγκόσμια Ημέρα γυναίκας: #MakeitHappen το μότο στα social media



Σήμερα, 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας. Το μότο που επικρατεί για στα social media με αφορμή την φετινή γιορτή είναι #MakeitHappen. Aπώτερος σκοπός είναι με αυτό το μήνυμα να πάρουν κουράγιο όλες οι γυναίκες του κόσμου και να πετύχουν μεγαλύτερη ισότητα σε σχέση με το αντίθετο φύλο, αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο. 

Για να τιμήσει μάλιστα την ημέρα αυτή, η εταιρική σχέση Γυναικών Μάθησης (WLP), και η Γραμματεία του Διεθνούς Δικτύου Δημοκρατίας της Γυναίκας (IWDN), θα ξεκινήσει ένα νέο ντοκιμαντέρ, με τίτλο "Ανθρώπινα Δικαιώματα: Ένα ημιτελές ταξίδι" σχετικά με αποτελεσματικές στρατηγικές προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Ωστόσο, το βασικό χρώμα που κυριαρχεί παντού σήμερα στα social media είναι μωβ. Τι σημαίνει αυτό; Tο μωβ είναι το χρώμα στο σύμβολο της Αφροδίτης που κοσμεί το σήμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Ως χρώμα θεωρείται ότι συμβολίζει τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια, δύο βασικές αρχές για την ισότητα των γυναικών ανάμεσα στα δύο φύλα.
 

Δες ποιες γυναίκες μας εμπνέουν με αφορμή την γιορτή της γυναίκας ΕΔΩ