Λάμπης Λιβιεράτος στο JoinUs: Σκεφτόμουν να κάνω κακό στον εαυτό μου

Τι είπε για την κατάθλιψη και τον χωρισμό του.
Λάμπης Λιβιεράτος στο JoinUs: Σκεφτόμουν να κάνω κακό στον εαυτό μου



Τον Λάμπη Λιβιεράτο φιλοξένησε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στο MAN-IFESTO της εκπομπής JoinUs του ΣΚΑΙ αυτή την Κυριακή.

Δες τι είπε…

Για την κατάθλιψη και τον αδερφό του: 

Πέρασα μία δύσκολη φάση στη ζωή μου. Όμως, πιστεύω ότι ο άνθρωπος έχει τρομερή δύναμη μέσα του και βρίσκουμε πάντα τον τρόπο να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αρκεί να το θέλουμε. Δεν νομίζω ότι πέρασα κάποια βαριά κατάθλιψη, έχω δει βαρύτερες περιπτώσεις. Το χειρότερο είναι οι χρόνιες καταθλίψεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να ξεφύγουν μέσα από το σκοτάδι. Στη δική μου περίπτωση, ήταν μια συγκυρία πολλών κακών πραγμάτων που συνέβησαν ταυτόχρονα και με βρήκαν κάπως αδύναμο ψυχικά, συναισθηματικά και εγκεφαλικά και με πήρε από κάτω. Βρήκα τη δύναμη να βγω οριστικά από αυτή την κατάσταση. 

Ο αδερφός μου είχε σοβαρή περίπτωση κατάθλιψης και ζούσαμε το φαινόμενο στην οικογένειά μου. Δεν μπορούσα να το καταλάβω. Θεωρούσα πάντα ότι είμαστε ικανοί και έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Δεν χρειαζόμαστε από κανέναν βοήθεια. 

Για την εποχή που έφτασε στα άκρα:

Στις πολύ σκοτεινές μου στιγμές σκεφτόμουν να κάνω κακό στον εαυτό μου. Θεωρώ ότι είμαι ένας υπεύθυνος άνθρωπος και αναλαμβάνω πάντα την ευθύνη των πράξεών μου. Γενικά στη ζωή μου μου αρέσει να δοκιμάζω τα άκρα αλλά να μην τα ξεπερνάω. 

Για τον γάμο και την αγάπη:

Την εποχή που παντρεύτηκα είχε πέσει πάνω μου όλη η εταιρία και μου έλεγε ότι δεν πρέπει να το κάνω. Όμως, όταν θέλω να κάνω κάτι, το κάνω. 
Αν δύο άνθρωποι δεν είναι πια μαζί σημαίνει ότι δεν υπήρχε αγάπη. Υπήρχε έρωτας, έλξη κάποιο συναίσθημα. Τα δυνατά συναισθήματα ποτέ δεν χάνονται κατά τη γνώμη μου. Όταν αγαπάς πραγματικά έναν άνθρωπο, δεν τον χάνεις ποτέ.  

 

MANIFESTO 44 LABIS LIVIERATOS A PART JoinUs S1 from join us on Vimeo.

MANIFESTO 44 LABIS LIVIERATOS B PASRT JoinUs S1 from join us on Vimeo.