Τα ήξερες; 7 Superfoods κρυμμένα στην κουζίνα μας

Σούπερ τροφές που όλοι γνωρίζουμε αλλά δεν τους δίνουμε όση σημασία θα έπρεπε.
Τα ήξερες; 7 Superfoods κρυμμένα στην κουζίνα μας



Δεν πρόκειται για διάφορους ξένους καρπούς ή φρούτα, αλλά για μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά και με τακτική κατανάλωση μπορούν να κάνουν την υπόθεση αδυνάτισμα πολύ πιο εύκολη και γευστική!

1. Κανέλα

Γλυκιά, πικάντικη κι έντονα αρωματική, η κανέλα είναι το ιδανικό συμπλήρωμα σε μια διατροφή χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και στο γεγονός ότι καθώς ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ο μεταβολισμός βελτιώνεται και καίει θερμίδες ακόμα κι όταν κάθεσαι.

2. Γαρύφαλλο

Το γαρύφαλλο ή μοσχοκάρφι είναι αντιοξειδωτικό και τα ενεργά συστατικά του συμβάλλουν στην αύξηση της κινητικότητας του εντέρου ανακουφίζοντας από δυσπεψία και δυσκοιλιότητα. Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, βιταμίνη A και β-καροτένιο, απαραίτητα σε περιόδους που ο μεταβολισμός στρεσάρεται, όπως είναι η δίαιτα.

3. Πάπρικα

Γλυκιά ή καυτερή, η σκόνη πάπρικας είναι σχεδόν… μαγική, αφού επιταχύνει τους μεταβολικούς ρυθμούς, λόγω της καψαϊκίνης που περιέχει. Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες που πρόσθεσαν 2 κουταλιές της σούπας στο φαγητό τους, κατανάλωσαν λιγότερες θερμίδες και λιπαρά στα μετέπειτα γεύματά τους.

4. Ρίγανη

Αποξηραμένη ή σε ένα γλαστράκι στο μπαλκόνι μας, η ρίγανη είναι βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Αν και τη θεωρούμε δεδομένη, η ρίγανη είναι ένα από τα βότανα με το μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C με αποτοξινωτικές ιδιότητες, αφού ενεργοποιεί την διαδικασία της πέψης και χρησιμοποιείται ως διουρητικό.

5. Μαύρο Πιπέρι

Νέες μελέτες δείχνουν ότι η ουσία πιπερίνη στο μαύρο πιπέρι καταπολεμά το πάχος, μπλοκάροντας τη δημιουργία των νέων λιπωδών κυττάρων. Αν και τα αποτελέσματα αυτά μένει να επιβεβαιωθούν, οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι ότι το μαύρο πιπέρι θα είναι η φυσική εναλλακτική στην αντιμετώπιση διαταραχών που σχετίζονται με το πάχος, όπως η παχυσαρκία.

6. Σκόρδο

Με φανατικούς υποστηρικτές, το σκόρδο χρησιμοποιείται εδώ και 5.000 χρόνια στη μαγειρική και την ιατρική χάρη στις αναρίθμητες ευεργετικές του ιδιότητες. Μειώνει τα λιπίδια στο αίμα, έχει αντιυπερτασική δράση, ενώ οι Κινέζοι, το θεωρούσαν γιατρικό για όλες σχεδόν τις παθολογικές καταστάσεις συμπεριλαμβανομένων της παχυσαρκίας και της ανικανότητας.

7. Θυμάρι

Ένα από τα πιο πολύτιμα βότανα του αρχαίου κόσμου συνεχίζει να επιβεβαιώνει τη φήμη του και στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Χρησιμοποιούμενο εσωτερικά και εξωτερικά, βοηθάει στην κατάθλιψη, τις πεπτικές δυσλειτουργίες, την ενίσχυση του μεταβολισμού αλλά και το θυροειδή.