Μόλις βγήκες από το μπάνιο; Δες πως να στεγνώσεις τα μαλλιά σου για να φαίνονται τέλεια!

Φυσικά και τέλεια μαλλιά μετά το μπάνιο; Γίνεται!
Μόλις βγήκες από το μπάνιο; Δες πως να στεγνώσεις τα μαλλιά σου για να φαίνονται τέλεια!



Το στέγνωμα των μαλλιών είναι μια εύκολη υπόθεση για όλες. Βγαίνεις από το μπάνιο, τυλίγεις τα μαλλιά σου σε μια πετσέτα και περιμένεις να στεγνώσουν ή κάνεις πιστολάκι. Σπάνια όμως μας αρέσει το μαλλί μας μετά το μπάνιο, γιατί φριζάρει ή φουντώνει. Γι’ αυτό καταφεύγουμε σε άλλες λύσεις που ταλαιπωρούν την τρίχα των μαλλιών μας και με τον καιρό τα καταστρέφουν, για παράδειγμα η ισιωτική πρέσα μαλλιών. Κι όμως υπάρχει τρόπος να έχεις τέλεια μαλλιά μετά το μπάνιο, χωρίς να τα ταλαιπωρήσεις καθόλου! Άσε κάτω το ισιωτικό!

Αν έχεις ίσια μαλλιά:

Βήμα #1: Τρίψε απαλά τα μαλλιά σου με μια πετσέτα, μέχρι να φύγει το πολύ νερό και να γίνουν νωπά. Αν προτιμήσεις μια πετσέτα με μικροΐνες, θα αποφύγεις το φριζάρισμα και τα μαλλιά σου θα στεγνώσουν πιο γρήγορα. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις αν χρησιμοποιήσεις μια βαμβακερή πετσέτα.

Βήμα #2: Αφού έχει φύγει το περισσότερο νερό από τα μαλλιά σου και είναι πια νωπά, πάρε μια βούρτσα μαλλιών με μεγάλα δόντια και χτένισε απαλά τα μαλλιά σου για να τα ξεμπερδέψεις από τυχόν κόπους. Μην τα χτενίζεις ενώ είναι εντελώς στεγνά,γιατί θα είναι πιο δύσκολο να τα ξεμπερδέψεις και αυτό θα ταλαιπωρήσει την τρίχα σου.

Βήμα #3: Για καλύτερο σχήμα και κράτημα, χρησιμοποίησε ένα gel με αλόη βέρα. Χρειάζεσαι ελάχιστη ποσότητα, την οποία θα απλώσεις από τη μέση της τρίχας μέχρι τις άκρες. Αφού τελειώσεις, κάνε απαλό μασάζ στα μαλλιά σου για περισσότερο στυλ και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα

Βήμα #4: Θέλεις παραπάνω όγκο; Αφού τα μαλλιά σου έχουν στεγνώσει εντελώς, τοποθέτησε λίγα μεγάλα ρόλερ, ξεκινώντας να τυλίγεις τα μαλλιά σου σχεδόν από τη μέση, μέχρι να φτάσεις στη ρίζα της τρίχας. Ρίξε λίγη λακ και άφησέ τα για λίγα λεπτά.

 Αν έχεις σπαστά μαλλιά:

Βήμα #1: Επειδή τα μαλλιά σου φριζάρουν, χρησιμοποίησε μια πετσέτα με μικροΐνες, η οποία θα απορροφήσει γρήγορα το νερό από τα λουσμένα σου μαλλιά, ενώ παράλληλα θα εμποδίσει το φριζάρισμα. Αφού τα μαλλιά σου έχουν γίνει νωπά, χρησιμοποίησε μια βούτσα με μεγάλα δόντια για να τα χτενίσεις. Μπορείς αν θέλεις, αντί για βούρτσα,  να χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλά σου για να τα ξεμπερδέψεις.

Βήμα #2: Για να υιοθετήσεις το σέξι λουκ της παραλίας, που έχουν τα μαλλιά σου μετά το μπάνιο στη θάλασσα, ψέκασέ τα με αλατόνερο, ενώ είναι ακόμα λίγο νωπά.Κάνε μασάζ στα μαλλιά σου για να τους δώσεις κίνηση και στυλ. Έτοιμη!

Αν έχεις σγουρά μαλλιά:

Βήμα #1: Μη χρησιμοποιήσεις βούρτσα! Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να τα χτενίσεις. Προτίμησε να το κάνεις την ώρα που έχεις βάλει την μαλακτική κρέμα μαλλιών.

Βήμα #2: Τύλιξε τα μαλλιά σου σε μια πετσέτα, κατά προτίμηση με μικροΐνες ή βαμβακερή. Κάνε απαλό μασάζ με την πετσέτα για να στεγνώσουν.

Βήμα #3:  Αν τα μαλλιά σου φριζάρουν, χρησιμοποίησε gel και λίγο λάδι ή κρέμα μαλλιών που θα απλώσεις σε όλο το μήκος της τρίχας. Χρησιμοποίησε λίγη ποσότητα και απέφυγε τις ρίζες για να μη δείχνουν λιπαρά.

Βήμα #4: Αν οι μπούκλες σου είναι βαριές και θέλεις περισσότερο όγκο, μάζεψε με ένα χαλαρό λαστιχάκι τα μαλλιά σου ψηλά, στην κορυφή του κεφαλιού. Όταν στεγνώσουν, αφαίρεσε το κοκαλάκι και άφησέ τα ελεύθερα!