8 πράγματα που πρέπει να φύγουν από το σπίτι σου τώρα

(για να αλλάξει η τύχη σου)
8 πράγματα που πρέπει να φύγουν από το σπίτι σου τώρα



Έχεις μαζέψει στο σπίτι σου από παλιά βιβλία μέχρι μπιμπελό από βαφτίσεις και μπομπονιέρες από γάμους. Το ξεσκόνισμα σου παίρνει μια ζωή αλλά ακόμα δεν έχεις αποφασίσει να γεμίσεις τη μαύρη σακούλα.

Γι' αυτό άνοιξε το ντουλάπι σου τώρα, κράτα από τη μία το κινητό, διαβάζοντας το κείμενο κι από την άλλη τη σακούλα σκουπιδιών και πέτα μέσα όλη την άχρηστη συλλογή των παρακάτω αντικειμένων:

1. Παιδικά αναμνηστικά
Η μπουγελόφατσα, το πακετάκι με τις τσίχλες που σου είχε χαρίσει η κολλητή σου στο γυμνασιο και το αποξηραμένο τριαντάφυλλο που σου πήρε ο Κωστάκης ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 1999, δεν έχουν καμία θέση στη βιβλιοθήκη σου.

2. Φωτογραφίες του πρώην
Τον οποίο δεν έχεις καν ακόμα ξεπεράσει. Πώς θα προχωρήσεις αν με το που ξυπνάς βλέπεις τα μούτρα του στην κορνίζα να χαμογελάνε;

3. Παλιά περιοδικά
Εντάξει να κρατήσεις κάποια συλλεκτικά τεύχη, αλλά να έχεις την Σούπερ Κατερίνα της Α' Γυμνασίου ακόμα κάτω από το τραπεζάκι του σαλονιού, ε αυτό παέι πολύ.

4. Πίνακες της μάνας σου
Ή ακόμα παλιότεροι. Αυτοί οι σκουρόχρωμοι με τις τρικυμίες ή κάποιοι "λάδι σε καμβά" που απεικονίζουν ένα τοπίο της Ελλάδας.

5. Ιtems των χόμπι σου
Κάποτε ζωγράφιζες με τέμπερες. Σύντομα κατάλαβες ότι το ταλέντο σου δεν βρέθηκε ανάμεσα στα χρώματα. Τι θέλουν ακόμα στη ντουλάπα σου οι πετρωμένες μπογιές;

6. Σχολικά βιβλία
Δεν τη θες την Άλγεβρα, ούτε τη Φυσική της Α' Λυκείου. Ούτε τα Μαθηματικά της Δ' Δημοτικού.

7. Παλιές ηλεκτρικές συσκευές
Walkman, συσκευές κινητών όπως το 3210, βιντεοκασέτες (χωρίς καν να έχεις βιντεο), μπορούν να βρουν μια εξαίσια θέση στην ανακύκλωση.

8. Ρούχα και παπούτσια
Η ντουλάπα σου αν το καλοσκεφτείς έχει περισσότερα πράγματα που δεν φοράς, παρά που φοράς. Βάλε τα τώρα σε μια, δυο, τρεις, τέσσερις σακούλες και δώσε τα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Οι καλές πράξεις άλλωστε, πάντα επιστρέφονται.       

Δες εδώ τα λάθη που έμαθες από μικρή να κάνεις και πρέπει να σταματήσεις asap.