9+1 πράγματα που πρέπει τώρα να αντικαταστήσεις (δεν πάει ο νους σου)

Ήξερες ότι η ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου σου έχει ημερομηνία λήξης;
9+1 πράγματα που πρέπει τώρα να αντικαταστήσεις (δεν πάει ο νους σου)



Υπάρχουν πράγματα που χρησιμοποιείς καθημερινά και δεν συνειδητοποιείς τη φθορά τους. Ωστόσο το καταλαβαίνεις ή όχι, αυτά φθείρονται. Από το σφουγγάρι των πιάτων, μέχρι τη ζώνη ασφαλείας ή τα μπαχαρικά σου, υπάρχουν κάποια που πρέπει να αντικαταστήσεις asap.

Μαξιλάρια
Πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 18 μήνες. Aκάρεα της σκόνης, υγρασία ή δερματικά νεκρά κύτταρα, μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και αλλεργίες.

Σφουγγάρι πιάτων
Κανονικά πρέπει να το αλλάζεις κάθε μια εβδομάδα, εκτός κι αν το απολυμαίνεις στο φούρνο μικροκυμάτων ή το πλένεις στο πλυντήριο πιάτων.

Σουτιέν
Κάθε 6-12 μήνες (ανάλογα με τη χρήση) πρέπει να τα πηγαίνεις για ανακύκλωση, γιατί χαλάνε οι μπανάλες και άρα η στήριξή του.

Μπαχαρικά και βότανα
Αν είναι αποθηκευμένα σωστά, κρατάνε μέχρι ένα χρόνο. Αν δε, είναι αεροστεγώς φυλαγμένα διατηρούνται μέχρι 3 χρόνια.

Ζώνη αυτοκινήτου
Στα περισσότερα αυτοκίνητα οι ζώνες ασφαλείας θέλουν αλλαγή κάθε 5-6 χρόνια. Επίσης απαραίτητη είναι η αλλαγή μετά από κάποιο ατύχημα.

Θήκη φακών
Πρέπει να αντικαθίσταται τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες. Διαφορετικά, αυξάνονται οι πιθανότητες να μολυνθούν τα μάτια σου.

Οδοντόβουρτσα
Ηλεκτρική ή απλή, η οδοντόβουρτσα πρέπει να αλλάζει κάθε 3-4 μήνες. Τα μικρόβια και οι σκόνες που μαζεύονται μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή μόλυνση στη στοματική σου κοιλότητα.

Προϊόντα ομορφιάς
Τόσο οι κρέμες όσο και τα καλλυντικά, έχουν ημερομηνία λήξης. Δες όσα αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας τους αν και συνήθως ισχύει το παρακάτω:


(buzzfeed.com)

Πιπίλα
Κάθε δύο μήνες max, πρέπει να αλλάζει ασχέτως με το αν αποστειρώνεται καθημερινά.

Τηγάνι
Κάθε δύο χρόνια. Αν παρατηρήσεις φθορά νωρίτερα, πρέπει να σταματήσεις αμέσως να το χρσιμοποιείς γιατί όταν ζεσταίνεται εκπέμπει καρκινογόνες ουσίες. 

Δες εδώ 10 fashion μυστικά που πρέπει να ξέρει κάθε κορίτσι που ζει μόνο του.