Σε κάλεσαν στην εφορευτική επιτροπή; Έτσι θα το διασκεδάσεις!

Πώς θα πας κεφάτη στο εκλογικό κέντρο.
Σε κάλεσαν στην εφορευτική επιτροπή; Έτσι θα το διασκεδάσεις!



Ωραία λοιπόν, σε κάλεσαν να κάνεις το καθήκον σου ως ευσυνείδητη πολίτης και να γίνεις μέλος της εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές της Κυριακής. Δεν έχεις άλλη νόμιμη επιλογή και το να εξαφανιστείς ή να κάνεις την άρρωστη σε αγχώνει, άσε που ο μπαμπάς σου σου είπε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα σε πάνε φυλακή. 

Με βαριά καρδιά και έναν πόνο στο στομάχι αποδέχεσαι τελικά το γεγονός ότι κάποιος σε αυτή τη χώρα σε αναγκάζει να δουλέψεις στο ρεπό σου και μάλιστα να ξυπνήσεις από τα άγρια χαράματα για να κάνεις μία γραφειοκρατική δουλειά, παρά τη θέλησή σου. 

Έτσι, αφού το αποδέχτηκες εμείς δεν έχουμε παρά να σε πείσουμε ότι αυτή η εμπειρία ίσως να έχει και την πλάκα της. Και πίστεψέ μας, προσπαθήσαμε πολύ!

Ίσως γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου

Μπορεί να σου φαίνεται ουτοπικό αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Και επειδή αυτή την Κυριακή θα συναντήσεις αρκετό κόσμο, καλό θα είναι να στολιστείς, να είσαι χαμογελαστή και να έχεις διάθεση φλερτ. Μόνο μην το παρακάνεις και γίνουμε ρεζίλι. Και μην ξεχνάς την εξής σατανική δυνατότητα που έχεις: Πρόσβαση στο ονοματεπώνυμό του και κατ’ επέκταση στο λογαριασμό του facebook του. Εδώ που τα λέμε, βέβαια, αν τη Δευτέρα δει το friend request σου ίσως σε περάσει για ψυχοπαθή… Αλλά τουλάχιστον θα μάθεις αν έχετε κοινούς φίλους ώστε να γνωριστείτε καλύτερα. Άλλωστε, στην ίδια γειτονιά μένετε.  

Θα δεις όλους τους παλιούς συμμαθητές σου

Σκέψου πόση χαρά θα πάρεις όταν δεις τον cool τύπο του σχολείου που σε είχε απορρίψει να έχει καραφλίτσα και κοιλιά. Ή τη συμμαθήτρια που όλοι ποθούσαν να έχει χάσει την παλιά της λάμψη. Δεν θα χαρείς αν συναντήσεις τη φιλενάδα που αλληλογραφούσατε ή το αγόρι με το οποίο έδωσες το πρώτο σου φιλί; Το κουτσομπολιό είναι πάντα ευπρόσδεκτο όπως και οι τυχαίες συναντήσεις με παλιούς καλούς φίλους. 

Δεν θα ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ

Το ξέρουμε ότι είσαι υπεράνω χρημάτων και ότι θα πλήρωνες για να κάτσεις στο σπίτι σου αλλά σκέψου ότι τουλάχιστον θα φας και θα πιείς, χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ. Δεν σε πείσαμε ε;

Μπορεί να γίνεις μάρτυρας καβγά

Μη σου κάνει εντύπωση. Κάθε εκλογικό κέντρο που σέβεται τον εαυτό του φιλοξενεί τουλάχιστον έναν καλό καβγά μέσα στην ημέρα. Είτε μεταξύ ψηφοφόρων, είτε μεταξύ εκλογικών αντιπροσώπων. Όλο και κάποιος θα κατηγορηθεί για παρατυπία δικαίως ή αδίκως ενώ οι παππούδες στην αυλή του σχολείου θα δίνουν τη δική τους παράσταση. 

Λες να εκτιμήσεις την πραγματική δουλειά σου;

Ακόμα και το ενδεχόμενο να σου φανεί πραγματικά πληκτικό αυτό που κάνεις –το οποίο είναι πολύ πιθανό- ίσως σε κάνει να αναθεωρήσεις τα δεδομένα της πραγματικής σου δουλειάς. Γιατί πόσα ονόματα να σβήσεις; Πόσα στοιχεία να πάρεις και πόσα ψηφοδέλτια να μοιράσεις; Μήπως τώρα η πραγματική δουλειά σου μοιάζει παραδεισένια; 

Όλη η κοινωνία μπροστά σου

Αν σου αρέσει να παρατηρείς τους ανθρώπους στο μετρό τότε σίγουρα θα βρεις μία γοητεία σε αυτή την παρέλαση ψηφοφόρων. Θα προσπαθείς να μαντέψεις τι ψηφίζει ο καθένας και θα είσαι σίγουρη ότι για κάποιους έπεσες μέσα. Ποιος είναι ευγενικός, ποιος αγενής; Ποιος είναι καλοντυμένος και γιατί; Ποιος είναι αναποφάσιστος ψηφοφόρος; Τι να είδε αυτό το κορίτσι και είναι τόσο χαμογελαστό; Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα ερωτήματα μπορούν να απασχολήσουν το μυαλό σου. 

Θα γελάσεις

Εντάξει, δεν παίρνουμε και όρκο αλλά πόσες φορές έχεις ακούσει κάποιον να είναι μέλος εφορευτικής επιτροπής και να δηλώνει ότι έριξε πολύ γέλιο και ότι δεν το περίμενε; Εμείς πάντως πολλές φορές. Αν τύχεις σε ομάδα που έχει κέφια, τότε ίσως περάσεις και εσύ καλά. Άλλωστε, πότε θα έχεις την ευκαιρία να συνεργαστείς με έναν φοιτητή, έναν μανάβη, έναν τραπεζικό υπάλληλο και μία νοικοκυρά; Η ομάδα σου ενδεχομένως να είναι τόσο απρόβλεπτη και αταίριαστη, οι προσωπικότητές τους να είναι τόσο αντιφατικές και η συγκυρία τόσο σπάνια που τελικά όλο αυτό να σου φανεί σουρεάλ.

Οπότε, ίσως τελικά αξίζει να την απολαύσεις!