Έχεις ημικρανία; Πώς να την αντιμετωπίσεις;

Διώξε μακριά τον πονοκέφαλο που σε ταλαιπωρεί!
Έχεις ημικρανία; Πώς να την αντιμετωπίσεις;



Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την ημικρανία! Ο πόνος της είναι οξύς και σε αποσυντονίζει. Όσοι υποφέρουν από συχνές ημικρανίες το καταλαβαίνουν απόλυτα. Τι γίνεται όμως αν σε πιάσει ημικρανία στη δουλειά; Πως θα αντιμετωπίσεις τον πόνο; Σίγουρα δεν γίνεται να δουλέψεις έτσι! Δες πώς μπορείς να προλάβεις και να αντιμετωπίσεις τον πονοκέφαλο, προτού γίνει αφόρητος:

  • Αντέδρασε εγκαίρως! Με το που νιώσεις το γνωστό πόνο στο κεφάλι σου, εκείνον που σε ειδοποιεί πριν σε πιάσει ημικρανία, πρέπει να αντιδράσεις αμέσως για να την προλάβεις. Όσο πιο νωρίς, τόσο καλύτερα! Πάρε αμέσως ένα χάπι για τον πονοκέφαλο και σταμάτα ό,τι κάνεις για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να δράσει. Αν θέλεις να βγεις λίγο έξω, να περπατήσεις και να πάρεις λίγο καθαρό αέρα, θα σε βοηθήσει.
  • Προσάρμοσε το χώρο γύρω σου. Αν είναι δυνατόν ζήτα από τους γύρω σου να κατανοήσουν τον πόνο σου, ώστε να μην κάνουν πολύ φασαρία. Αν το κλίμα στη δουλειά σου είναι καλό και μπορείς, ζήτησέ το ευγενικά από τους συναδέλφους σου. Αν μπορείς, απέφυγε για λίγο το πολύ φως και κλείσε το κομπιούτερ. Κλείσε την πόρτα του γραφείου σου για να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερη ησυχία και χαμήλωσε την ένταση του κινητού σου.
  • Δώσε προτεραιότητα στην υγεία σου. Μιας και η ημικρανία δεν σου επιτρέπει να είσαι παραγωγική και να δουλέψεις σωστά, ανέβαλε αν χρειαστεί κάποιες δουλειές που έχεις προγραμματίσει και στις οποίες δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις ή να τις διεκπεραιώσεις σωστά, λόγω του πόνου. Πάνω από όλα η υγεία σου! Τα υπόλοιπα, μπορούν για λίγο να περιμένουν!
  • Πίες νερό! Χρειάζεσαι ενυδάτωση!
  • Φάε! Αν λόγω δουλειάς δεν έχεις φάει καλά, είναι πιθανό η ημικρανία σου να οφείλεται και εκεί. Μπορεί να πεινάς και να χρειάζεσαι ενέργεια. Παρόλο που δεν έχεις όρεξη εξαιτίας του πόνου, βάλε κάτι στο στομάχι σου! Θα σε βοηθήσει!
  • Συνήλθες λίγο; Μη βιαστείς να γυρίσεις στους κανονικούς ρυθμούς της δουλειάς σου! Δώσε λίγο ακόμα χρόνο στον εαυτό σου μέχρι να σου περάσει εντελώς! Μην πιέσεις πολύ τον εαυτό σου!
  • Πρόληψη. Προσπάθησε να εντοπίσεις τι είναι αυτό που σου προκαλεί ημικρανία, ώστε να το αποφεύγεις όσο γίνεται. Επίσης προσπάθησε να εντοπίσεις τι σε βοηθάει να διώξεις τον πόνο, ώστε να ενεργείς άμεσα μόλις αιστανθείς τα πρώτα σημάδια που σε προειδοποιούν!