6 συνήθειες που σου δημιουργούν πονοκέφαλο

Πριν αρχίσεις τα παυσίπονα, διάβασε αυτό το κείμενο!
6 συνήθειες που σου δημιουργούν πονοκέφαλο



Yπάρχουν κάποιες μέρες που σηκώνεσαι από το κρεβάτι και θέλεις να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο από τον πόνο ή να του κάνεις μασάζ με τα χέρια σου για να το ανακουφίσεις στην καλύτερη. Αν το προηγούμενο βράδυ έχεις πιει μια κανάτα κρασί τότε υπάρχει μια λογική εξήγηση για τον πόνο που νιώθεις. Αν πάλι δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο τότε τι συμβαίνει; Έχεις σκεφτεί όμως ότι μπορεί να ευθύνεσαι και εσύ λίγο; 

Μπορεί να κάνεις κάτι από αυτές τις 6 συνήθειες:

1. Aν δεν πίνεις όσο νερό πρέπει μέσα στην ημέρα (τουλάχιστον 8 ποτήρια)
Ακόμα και αν είσαι "εγκλωβισμένη" σε ένα γραφείο, θα πρέπει δίπλα σου να έχεις ένα μπουκαλάκι με νερό. Όποτε τελειώνει κάνε refill. Αλλιώς αν δεν πίνεις νερό τότε το πιο πιθανό είναι να ευθύνεται αυτό για τον πονοκέφαλο που έχεις.

2. Αν θέλεις να κόψεις τον καφέ μην το κάνεις απότομα. Δηλαδή μην αποφασίσεις ένα ωραίο πρωί να κόψεις μαχαίρι τον καφέ γιατί ο οργανισμός σου έχει συνηθίσει στην καφεΐνη και το πιο σύνηθες σύμπτωμα είναι να έχεις πονοκεφάλους το πρώτο διάστημα. Γι΄αυτό κάντο σταδιακά.

3. Τώρα τελευταία έχεις παρατηρήσει ότι δεν βλέπεις και πολύ καθαρά από μακριά; Μήπως έχεις μυωπία; Και έντονους πονοκεφάλους; Αν ναι, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς ένα γιατρό.

4. Το να είσαι focus μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή όλη την ημέρα.
Κανονικά θα πρέπει να κάνεις διάλειμμα κάθε 1 ώρα. Και επίσης όταν είσαι μπροστά από τον υπολογιστή σου χαμήλωσε το φως της οθόνης.

5. Το να έχεις άγχος. Το να μην κοιμάσαι καλά. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να σου δημιουργήσει μέχρι και ημικρανία.
Γι΄αυτό κάνε πράγματα de-stress! Όπως yoga!

6. Αν πιάνεις τα μαλλιά σου πολύ σφικτή κοτσίδα. (Tύπου Fergie στο video clip Love)

Δες εδώ  ένα tip που θα σε ανακουφίσει αμέσως από τον πονοκέφαλο!