Άννα Πρέλεβιτς: Πάμε στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

Άννα Πρέλεβιτς: Πάμε στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!



Η μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου στη χώρα ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες για 55η χρονιά στην πόλη μου,  την Θεσσαλονίκη και δεν είμαι εκεί.  
 
Κάθε χρόνο όποτε λείπω αυτή την περίοδο από την Θεσσαλονίκη στεναχωριέμαι περισσότερο από κάθε άλλη φορά διότι παρόλο που είναι "μικρή".. η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε μια διεθνή πολυπολιτισμική πόλη που γιορτάζει την 7η Τέχνη. Για δέκα ημέρες (φέτος 31 Οκτωβρίου- 9 Νοεμβρίου), έρχονται εκατοντάδες 'Ελληνες και ξένοι επισκέπτες (πέρυσι είχαν έρθει 70,000!)  και παρακολουθούν πάνω από 150 ταινίες στους κινηματογράφους στο Ολύμπιον και το λιμάνι. 
 
Για τους λίγους που ίσως δεν γνωρίζουν, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και δεκάδες διάσημοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες και συντελεστές (Φράνσις Φορντ Κόπολα, Όλιβερ Στόουν, Φέι Ντάναγουεϊ, Τζον Μάλκοβιτς κ.α.) έχουν περπατήσει στους χώρους του, αφήνοντας το δικό τους στίγμα. Εκτός από το διεθνές διαγωνιστικό, φέτος γιορτάζονται τα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου με την προβολή αγαπημένων ταινιών που επέλεξε το κοινό. 
 
Την πρώτη μου ταινία στο φεστιβάλ την είχα δει στα 15 μου. Αγαπάω το σινεμά αλλά τις καλύτερες ταινίες τις έχω δει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Οι αίθουσες, ο κόσμος, οι ταινίες που προβάλλονται, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι στο επίκεντρο του κινηματογραφικού κόσμου. 
 
 Για 10 μέρες η Θεσσαλονίκη γίνεται γιορτινή, κινηματογραφική, μαγική. Ακόμα και αν δεν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε κάποια ταινία, μια βόλτα στο λιμάνι, ένας καφές στην αποθήκη Γ αξίζει για νιώσετε πως βρίσκεστε μέσα σε κάτι σπουδαίο...
 
Τις φωτός που βλέπετε μου τις έστειλε η κολλητή μου , Στέλλα, που 'εργάζεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και έχω πάντα full ρεπορτάζ ... (ευτυχώς !!) 
 
Για περισσότερες πληροφορίες .. www.filmfestival.gr
 
Καλό Φεστιβάλ!! 
 
Άννα Πρέλεβιτς