Φτιάξε διάθεση πριν φύγεις για διακοπές

Μουσική και θέατρο έχει το πρόγραμμα για σήμερα.
Φτιάξε διάθεση πριν φύγεις για διακοπές



Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, θα ακούσεις ωραίες μουσικές (και όχι πασχαλινές) ενώ στο θέατρο Φούρνος στα Εξάρχεια θα δεις την «παράξενη» ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας.

Θέατρο: «Για έναν άντρα και μια γυναίκα» | Θέατρο Φούρνος
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις μία παράσταση για το αιώνιο πρόβλημα μεταξύ ανδρών και γυναικών: Την επικοινωνία.  Μήπως τελικά η λύση είναι το παιχνίδι ρόλων;

Υπόθεση: «Ένας άντρας και μια γυναίκα αναλαμβάνουν να καθαρίσουν έναν χώρο. Όλα λειτουργούν ως αφορμή για ένα παιχνίδι ρόλων και, τελικά, μιλούν μεταξύ τους μόνο μέσα από τις ιστορίες που προκύπτουν.

Η παράσταση είναι μια συρραφή από θεατρικά κείμενα έξι νέων θεατρικών συγγραφέων που συνδέονται σ’ ένα σουρεαλιστικό τόπο και χρόνο. Δυο τρελοί επιστήμονες, μια γνωριμία όσο κρατάει ένα τσιγάρο, ένας ασφαλιστής και μία... περίπου νεκρή, ένα ντιμπέιτ ενός παράφορου έρωτα, ένα ζευγάρι που εφαρμόζει συμβουλές για να χωρίσει πολιτισμένα κι ένα γράμμα για τη «σιωπή» που κανείς δε μπόρεσε να προνοήσει, είναι ιστορίες για έναν άντρα και μια γυναίκα που, ίσως, τα καταφέρουν να επικοινωνήσουν».  

Σκηνοθετεί και παίζει το δίδυμο Βασίλη Ζαϊφίδη και Ζωής Ξανθοπούλου.  

Ώρα έναρξης: 21:15

Είσοδος: 5-10€

Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια |210 6460748

Μουσική: «Φορεμένο Αλλιώς» από τον Γιάννη Σουλάκη |Χυτήριο
Γιατί να πας: Για να ακούσεις από Xατζηδάκι μέχρι Red Hot Chili Peppers, σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τέλεια το κλασσικό με το σύγχρονο.  

«Ο νεαρός performer έπειτα από δύο πολύ επιτυχημένες παραστάσεις, επιστρέφει στο αθηναϊκό κοινό, για ένα νέο κύκλο μουσικών παραστάσεων. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει κομμάτια κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, από Θεοδωράκη μέχρι rock συγκροτήματα, όλα «φορεμένα αλλιώς». Μαζί του επί σκηνής βρίσκεται και μία πλειάδα αξιόλογων μουσικών.

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 10€ (με κρασί)

«Kristof Live Experience» |Βοοze Cooperativa
Γιατί να πας: Γιατί εμφανίζεται σπάνια, γιατί το πιάνο και η φωνή του θα σε ταξιδέψουν και γιατί αν συνεχίσει έτσι μουσικά, μάλλον σε λίγα χρόνια θα πληρώνεις πολλά για να τον δεις.
O 22χρονος Kristof (Χρήστος Λαμπριανίδης), γεννημένος στην Αθήνα, ξεκίνησε από παιδί ως ηθοποιός σε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Ηρωδείου. Σπούδασε υποκριτική και ασχολείται με το πιάνο και τη σύνθεση από μικρή ηλικία. 

«Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο και κινηματογράφο κι έχει κυκλοφορήσει ένα προσωπικό ανεξάρτητο άλμπουμ με τα τραγούδια του "Rêvealité" (2013). Την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο στον κινηματογράφο με την ταινία του Τηλέμαχου Αλεξίου "Βασίλισσα Αντιγόνη". Πλέον ζει στο Βερολίνο. Αγαπάει τον αυτοσχεδιασμό και τα παιδικά σπικάζ».

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 7€ (με μπύρα ή κρασί)

Έκθεση: «It’s all, oh so souvenir to me! Vol. 3!» | Μουσείο Μπενάκη
Γιατί να πας: Γιατί ακόμα δεν πήγες και εκεί θα βρεις τα πιο ιδιαίτερα δωράκια για το Πάσχα. Από κοσμήματα, μέχρι τσάντες και σουβέρ και σανδάλια. Φολκλόρ αντικείμενα, ό,τι πρέπει για να εντυπωσιάσεις με τις «ψαγμένες» επιλογές σου.

Περισσότεροι από 50 Έλληνες σχεδιαστές θα παρουσιάσουν νέα αντικείμενα εμπνευσμένα είτε από την προσωπική τους «μυθολογία», είτε από τα μοναδικά εκθέματα των μόνιμων συλλογών του Μουσείου Μπενάκη. Το αποτέλεσμα φιλοδοξεί να αλλάξει τελείως την εικόνα που μας έρχεται στο νου όταν ακούμε την λέξη «σουβενίρ».

Είσοδος: Free

Έξοδος: Κι επειδή η Μεγάλη Εβδομάδα είναι και η πιο «πεινασμένη», ώρα για φαγητό στη Nonna, στου Ψυρρή. Μάθε περισσότερα εδώ