Hamlet That Punk: Τα δευτερότριτα ο Άμλετ είναι... πανκ

Ή έτσι ισχυρίζεται μια νέα παράσταση στο Θέατρο Βαφείο.
Hamlet That Punk: Τα δευτερότριτα ο Άμλετ είναι... πανκ



Για μόλις οκτώ παραστάσεις το θέατρο Βαφείο θα φιλοξενήσει ένα θίασο ανατρεπτικό, θυμωμένο και σίγουρα διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει να βλέπεις μέχρι σήμερα.

Ένα θίασο που μετατρέπει τον κλασικό και εμβληματικό ήρωα του Σαίξπηρ σε punk τύπο της Αγγλίας των 60's.

Γιατί να τη δεις: Γιατί μια τέτοια εκδοχή δεν ξανάδες και γιατί θα σοκαριστείς όταν συνειδητοποιήσεις πόσα κοινά στοιχεία υπάρχουν μεταξύ τους τελικά.

"Ο Σαίξπηρ το 1599-1600, γράφοντας τον Άμλετ, ίσως και να δημιούργησε τον πρώτο "απροσάρμοστο" ήρωα της παγκόσμιας δραματουργίας ή τουλάχιστον τον πιο διάσημο. Στα τέλη του 1960 στην Αγγλία, οπότε και γράφτηκε ο Άμλετ της παράστασης αυτής, ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, που είναι απογοητευμένη από την υποκρισία και την έλλειψη ουσίας, δημιουργεί, μεταξύ άλλων, το κίνημα των Punk. Οι punk όπως και ο Άμλετ είναι οργισμένοι, αηδιασμένοι, χλευαστικοί, ανατρεπτικοί και στα μάτια πολλών επικίνδυνοι. 

Ο Άμλετ ανεβαίνει με μια punk-rock αισθητική, για οκτώ παραστάσεις. Μια ανατρεπτική ματιά πάνω σε ένα κλασικό έργο, που σκοπεύει να αποδείξει πως ένα έργο είναι πραγματικά διαχρονικό, όταν μιλάει με γλώσσα του τότε για το εδώ και τώρα".

Μεταφράζει και σκηνοθετεί η Μαίρη Μαραγκουδάκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί Νικόλας Πιπεράς, Νίκος Μαυρουδής, Μαίρη Μαραγκουδάκη, Μανώλης Βαζαίος, Ανδρέας Ανδρεάδης, Μανόλης Καβίδας, Κορνηλία Κυριάκη, Χρήστος Χατζημιχαήλ, Φανή Γιαννακοπούλου και Μαίρη Άσπρου.

Η παράσταση διαρκεί 2,5 ώρες με διάλλειμα, οπότε προετοιμάσου ψυχολογικά ότι πας να δεις κάτι μεγάλο.

Δευτέρα και Τρίτη (για 8 παραστάσεις): 21:00

Είσοδος: 5-10€  

 

Διάβασε εδώ πληροφορίες για την έκθεση φωτογραφίας που πρέπει οπωσδήποτε να δεις.