Πήγαμε στο Kitty Cat: Το νέο hype μαγαζί της πόλης (και το φωτογραφήσαμε)

Αν ζούσες στο παράλληλο σύμπαν του Tarantino, η Νύφη θα έπαιρνε κεφάλια ενώ ρουφούσες αμέριμνος τα noodles σου.
Πήγαμε στο Kitty Cat: Το νέο hype μαγαζί της πόλης (και το φωτογραφήσαμε)



Αν ήσουν στην Chinatown, το Kitty Cat θα μπορούσε να εμφανιστεί μπροστά σου σε μία λάθος στροφή. Αν ζούσες στο παράλληλο σύμπαν του Tarantino, η Νύφη θα έπαιρνε κεφάλια ενώ ρουφούσες αμέριμνος τα noodles σου. Στην αθηναϊκή πραγματικότητα όμως, το νέο ‘παιδί’ των Ειρηναίου Φιλιππίδη και Δημήτρη Αναγνώστου, είναι θέλει να προσφέρει στο διψασμένο κοινό συναυλίες, fast food και clubbing.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Το Kitty Cat κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλο ντόρο γύρω από το όνομά του τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας του. Η λέξη «πόρτα» επανήλθε στο νυχτερινό προσκήνιο μετά από τις καλές εποχές του Rock στο Κολωνάκι, η διακόσμηση σε εντυπωσιάζει μετά το πρώτο σοκ της κόκκινης λάκας παντού και το γεγονός ότι η παραμικρή λεπτομέρεια δεν αφήνεται στην τύχη της σου υπενθυμίζει ότι υπάρχουν ακόμα επαγγελματίες στον χώρο. Την ολική μετάλλαξη του μαγαζιού που κάποτε στέγαζε το “Far East”, ανέλαβε η Μάρα Δεσύπρη και από όσα μεταφέρθηκαν στα πηγαδάκια της πόλης, μάλλον πέτυχε τον σκοπό της, αφού η διακόσμηση του χώρου συζητήθηκε περισσότερο από όλα.

Αφού συνηθίσεις όμως τους κινέζικους δράκους που κρέμονται από το ταβάνι, τις σερβιτόρες που φορούν κιμονό και τους barmen με τις λευκές στολές τους, σειρά έχει το φαγητό και το ποτό. Τα μπαρ έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο μαγαζί και πολύ ενδιαφέροντα κοκτέιλ, τα οποία δημιούργησε ο Δημήτρης Δημητρίου. Από τα best sellers του μαγαζιού το cucumberbeach και το copa picante, τα οποία σερβίρονται και σε μπουκάλι.

Όσο και αν περίμενες ασιατικές γεύσεις, το φαγητό είναι στη λογική των American diner, χωρίς να λείπει όμως το fusion στοιχείο. Είναι απόλαυση να διαβάζεις τον κατάλογο του Kitty Cat, αλλά ακόμα πιο απολαυστικό είναι να τρως το Hangover Burger με τις τέλειες τηγανιτές πατάτες – συνδυασμός που μετράει – και τις φτερούγες κοτόπουλο με τραγανή κρούστα masala. Κι αυτό μας έκανε με τη Δανάη να εκνευριστούμε λιγουλάκι που δεν μένουμε στο κέντρο και έτσι δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι το Kitty Cat ξεκινάει σύντομα ντελίβερι.

 

Φωτογραφίες: Δανάη Ίσαρη

 

 Info

Σταδίου 7, Σύνταγμα (εντός στοάς)

210 3423560