Θέλεις απαλά και περιποιημένα χέρια όσες δουλειές και αν κάνεις;

Με τα παρακάτω απλά βήματα θα το πετύχεις!
Θέλεις απαλά και περιποιημένα χέρια όσες δουλειές και αν κάνεις;



Το να βουτάς συνεχώς τα χέρια σου μέσα σε καυτό ή παγωμένο νερό μπορεί να τους κάνει κακό, να τα σκληρύνει και να τους δώσει μια όψη τραχιά και ταλαιπωρημένη,αντίθετη από αυτή που θα θέλεις.

Μια λύση είναι να φορέσεις μάλλινα γάντια και μετά από πάνω τους λαστιχένια όταν οι δουλειές που έχεις να κάνεις είναι αρκετά «σκληρές» (δουλειές κήπου ή δουλειές που απαιτούν παγωμένο ή καυτό νερό) χρειάζεται κάτι τέτοιο. Μόλις βγάλεις όλα τα γάντια - μετά το τέλος της δουλειάς σου - τα χέρια σου θα είναι πεντακάθαρα και απαλά όπως ήταν και πριν.

Αν δεν μπορείς να φορέσεις γάντια για οποιονδήποτε λόγο βάλε λίγη βαζελίνη στα δάχτυλά σου προσέχοντας να τη βάλεις και κάτω από τα νύχια σου. Η βαζελίνη θα προφυλάξει τα δάχτυλά σου όσο κάνεις τις δουλειές του σπιτιού. Η σύνθεση της βαζελίνης είναι τέτοια που θα τα προστατεύσει. Πρόσεξε βέβαια να μην είναι κάποια δουλειά για την οποία θα πρέπει να κρατηθείς από κάπου.

Αν ό,τι κι αν κάνεις τα χέρια σου δεν τη γλιτώσουν και καταλήξουν σκληρά και αφυδατωμένα τότε η λύση είναι να απλώσεις μία ενυδατική κρέμα χεριών στα χέρια σου και να φορέσεις ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια. Κοιμήσου με αυτά και όταν ξυπνήσεις το πρωί τα χέρια σου θα είναι πιο απαλά από ποτέ.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue