Άννα Πρέλεβιτς: Σε προκαλώ να...

Αυτή η ιδέα με τρομοκρατεί πολλές φορές τα βράδια που ξαπλώνω, όταν όλα είναι ήσυχα και νιώθω πως είμαι μόνο εγώ και οι σκέψεις μου που είμαστε ξύπνιοι στο σύμπαν.
Άννα Πρέλεβιτς: Σε προκαλώ να...



Ακούμε συχνά τη φράση : «Ζήσε τη ζωή σου στο έπακρο»...
 
Η δουλειά μας, οι επιλογές που έχουμε κάνει, η επίτευξη μελλοντικών στόχων, τις περισσότερες φορές μας αποτρέπουν από το να ζήσουμε «στο έπακρο», να ζήσουμε το «ΤΩΡΑ». Με αυτό τον τρόπο χάνουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής μας, όπως μας αξίζει.
 
Είμαι 24, οπότε μάλλον έχω ζήσει λίγο περισσότερο από το ¼ της ζωής μου. Τόσο μου πήρε για να καταλάβω ότι “κάθε μέρα είναι και καλύτερη" και πως αν μια μέρα είναι χάλια, ένας μήνας ή ένας χρόνος, θα περάσει και θα έρθουν καλύτερες στιγμές! Δεν μου το λέει τυχαία ο μπαμπάς μου τόσα χρόνια τελικά, ένας άνθρωπος που είναι μονίμως με το χαμόγελο και αντιμετωπίζει κάθε δύσκολη κατάσταση με θετική ενέργεια και αισιοδοξία.
 
Η ζωή μας είναι τόσο μικρή. Όλοι πιστεύουμε πως το γνωρίζουμε αυτό αλλά στην πραγματικότητα αυτοί που το γνωρίζουν είναι αυτοί που ζούνε το «ΤΩΡΑ» και δυστυχώς είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Προσωπικά αυτή η ιδέα με τρομοκρατεί πολλές φορές τα βράδια που ξαπλώνω, όταν όλα είναι ήσυχα και νιώθω πως είμαι μόνο εγώ και οι σκέψεις μου που είμαστε ξύπνιοι στο σύμπαν. Γιατί δεν εκτιμάμε την κάθε μέρα; Γιατί παραπονιόμαστε χωρίς λόγο; Γιατί μιλάμε άσχημα στον συνάδελφό μας; Γιατί δεν απολαμβάνουμε τις μικρές χαρές που προσφέρει σε όλους η καθημερινότητά μας;
 
Επειδή το βάρυνα πολύ το κλίμα και δεν μου αρέσει, θέλω να σας πω πως εδώ και 2 μέρες έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου πως μπορώ να βρω ποιες είναι οι πιο απλές -  καλύτερες στιγμές ενός ανθρώπου. Στιγμές που απολαμβάνουμε αλλά δεν καταλαβαίνουμε πόσο πολύτιμες είναι, στιγμές που τις ζούμε όλοι καθημερινά όποια δουλειά και να κάνουμε, στιγμές αθώες που μας προσφέρονται απλόχερα χωρίς να καταβάλλουμε κάποια προσπάθεια. Ήθελα να έχω 5 παραδείγματα, τελικά έχω 6! Yoopee!

Σας προκαλώ να εκτιμήσετε τις απλές στιγμές και χαρές και θα δείτε πόσο πιο ικανοποιημένοι θα είστε, όχι μόνο με τον εαυτό σας αλλά με την ζωή!