Κρέμα χεριών: Γιατί είναι σημαντικό να την έχεις πάντα μαζί σου

Ναι, ακόμα και το καλοκαίρι.
Κρέμα χεριών: Γιατί είναι σημαντικό να την έχεις πάντα μαζί σου



Τον χειμώνα κυκλοφορείς πάντα με κρέμες, βάλσαμα χειλιών και άλλα προϊόντα περιποίησης και για κάποιο λόγο το καλοκαίρι τα βγάζεις όλα από την τσάντα. Γιατί; Το καλοκαίρι ενυδατώνεσαι από μόνη σου; Όχι φυσικά. Όση ζημιά σου κάνει το κρύο τόση σου κάνει και ο ήλιος. Η μόνη διαφορά είναι πώς τα χειμερινά καλλυντικά πρέπει να τα αντικαταστήσεις με αυτά που έχουν και SPF.

Η κρέμα χεριών είναι συνήθως η πρώτη που βγαίνει από την τσάντα. Καθημερινά όμως μπαινοβγαίνεις στο σπίτι σου, στην εργασία σου, στα καταστήματα που έχουν air condition. Το air condiotion κάνει τον χώρο πιο ξηρό με αποτέλεσμα να ξεραθούν και τα χέρια σου.

Η θάλασσα κάνει και εκείνη ζημιά με τη σειρά της. Δεν νιώθεις πάντα να σε τραβάει το δέρμα μόλις στεγνώσεις; Ναι είναι λόγω του αλατιού οπότε τα ξεπλένεις. Συνήθως όμως δεν φεύγει 100% η αίσθηση αυτή οπότε μια κρέμα χεριών θα σε σώσει.

Όπως και τον χειμώνα έτσι και το καλοκαίρι πλένεις συχνά τα χέρια σου. Ίσως και λίγο περισσότερο το καλοκαίρι. Ενώ θέλεις την ενυδάτωση, το νερό δεν κάνει καλό στο δέρμα σου. Πετυχαίνει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλεις, τα αφυδατώνει. Άρα βλέπεις πόσο σημαντικό είναι να έχεις πάντα, ακόμα και το καλοκαίρι, μία κρέμα χεριών.