Έχεις όρεξη για βόλτες; Η Καλλιδρομίου κρύβει ένα πολύ νόστιμο μυστικό

Όπως, λοιπόν, θα έτρωγες σε ένα φιλόξενο σπίτι, έτσι και στο «Άμα λάχεις στης Νεφέλης», θα φας παραδοσιακά ελληνικά πιάτα μαγειρεμένα λίγο διαφορετικά.
Έχεις όρεξη για βόλτες; Η Καλλιδρομίου κρύβει ένα πολύ νόστιμο μυστικό



Η Καλλιδρομίου είναι η αγαπημένη μου περιοχή στα Εξάρχεια. Τα ιστορικά νεοκλασικά, η ενδιαφέρουσα street art, η θέα στις πιο απίστευτες μεριές της πόλης και τα κρυμμένα μαγαζάκια αποτελούν μόνο μερικούς από τους λόγους που με κάνουν να φλερτάρω με την ιδέα μιας μετακόμισης. Και η σχετικά πρόσφατη άφιξη ενός νέου μεζεδοπωλείου μού δίνει έναν λόγο παραπάνω να ανεβαίνω χωρίς γκρίνια την ανηφόρα.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Το «Άμα λάχει στης Νεφέλης» πήρε τη θέση ενός παλιού μεζεδοπωλείου, το οποίο βρισκόταν με τη σειρά του στον χώρο ενός σχολείο – κάτι που μαρτυρούν και οι βρύσες στην καταπράσινη αυλή.  Το εσωτερικό του μαγαζιού όμως δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση σχολική αίθουσα, αντιθέτως παραπέμπει στη σάλα ενός μεγάλου και ζεστού σπιτιού.

Όπως, λοιπόν, θα έτρωγες σε ένα φιλόξενο σπίτι, έτσι και στο «Άμα λάχεις στης Νεφέλης», θα φας παραδοσιακά ελληνικά πιάτα μαγειρεμένα λίγο διαφορετικά. Φάβα, απάκι, καγιανάς, κεφτεδάκια, τηγανιά, μανιτάρια και φρέσκες πατάτες τηγανιτές είναι μερικά από τα πιάτα που πρέπει να μπουν στη μέση του τραπεζιού. Αν και η φιλοσοφία του μαγαζιού θέλει τα πιάτα να μοιράζονται, αξίζει να κάνει ο καθένας την αρχή με μία κολοκυθόσουπα. Δεν υπάρχει καλύτερο αντίδοτο για το κρύο – ειδικά αν φτάσεις ως εκεί μετά από πολύ περπάτημα. Για τις τιμές δεν χρειάζεται να ανησυχείς, μιας και συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής.

Info

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια 2103845978 

Υ.Γ. Αν κατέβεις τις σκάλες θα βρεθείς στο «Άμα λάχει στης Βιολέτ», το γαλλικό αδερφάκι του μεζεδοπωλείου.